Odlazi iz Zagreba

"Coach" Chris Thomas: Odlazim zbog obiteljskih razloga a ne zbog navijača

Luka Batelić/Pixsell
17.10.2024.
u 12:57

Nisam razmijenio riječi s navijačima niti u jednom trenutku naše utakmice protiv Krke. Na snimci se jasno vidi da nije bilo takve razmjene, kazao je Thomas negirajući da je najglasnijoj skupini Ciboninih navijača poručio da "odj.."

U autobusu za Beograd, gdje će Cibona u petak igrati utakmicu ABA lige protiv FMP-a, nije bilo "coacha" Chrisa Thomasa pa će taj dvoboj voditi već godinama klubu lojalni pomoćni trener Bariša Krasić. Thomas se u to vrijeme spremao za put preko Atlantika a prije no što će napustiti mjesto sportskog direktora i trenera prve momčadi Cibone, uspjeli smo Chrisu Thomasu (43) postaviti nekoliko pitanja

A evo kako je, ne spominjući sportske i rezultatske razloge, objasnio razloge svojeg napuštanja kormila najuspješnijeg hrvatskog kluba u domaćin natjecanjima.

- Odlazim kako bih riješio osobnu obiteljsku stvar koju treba riješiti kod kuće. Otići ću pomoći svojoj obitelji dok se stvar ne riješi. Najvažnija stvar u mom životu oduvijek je bila obitelj i jako je važno da sam uz njih u to vrijeme.

Što se doista dogodilo između njega i manje skupine Ciboninih, vjernih, navijača?

- Nije se dogodilo apsolutno ništa. Nisam razmijenio riječi ni s jednim navijačem ili navijačima niti u jednom trenutku naše utakmice protiv Krke. Zapravo, nisam znao ni za jednu od ovih tvrdnji sve do nedjelje ujutro nakon što su se pojavili članci u novinama. Na snimci utakmice jasno se vidi da nije bilo takve razmjene na kraju prvog poluvremena kako se lažno navodi. Odgovorio bih i ranije, ali nisam bio svjestan da uopće postoji problem.

Uz onaj rezultatski pa i dojmovni dio koji je zahtjevao intervenciju na klupi, koliko je pak ugođaj koji se oko te navijačke priče dogodio utjecao na odluku kluba i trenera da se sporazumno raziđu?

- Prije svega, odlazim kući na neko vrijeme kako bih se posvetio osobnom, obiteljskom problemu koji treba riješiti. Drugo, ovo nema apsolutno nikakve veze s bilo čime osim da moram biti prisutan za svoju obitelj.

Da li, nakon svega, žali što je napustio mjesto pomoćnog trenera na Long Island Universityju da bi preuzeo Cibonu?

- Apsolutno sam počašćen što sam dio ovog nevjerojatnog kluba i legendarne tradicije koja ovdje postoji. Ne žalim ni zbog jedne odluke koju sam donio i volio sam svaku sekundu treniranja ove skupine igrača.

Zašto je klub napustio i Anthony "Cat" Barber, nedvojbeno igrač s najviše individualne kvalitete među svim cibosima koji nije djelovao dovoljno uklopivo u momčad?

- Svi smo donijeli odluku koja je bila u interesu obje strane. Svi želimo "Catu" sve najbolje u ovim budućim nastojanjima i jako smo mu zahvalni na vremenu koje je proveo ovdje u Ciboni.

Može li dosadašnji trener biti zadovoljan kako je Cibona igrala na početku sezone a doživljena su tri poraza, u četiri nastupa, u ABA ligi te jedan, u tri utakmice, u domaćem prvenstvu?

- Svi znamo da možemo bolje, i naravno, uvijek treba težiti poboljšanju. Nadam se da će stvari uskoro doći na svoje mjesto i da će igrači početi postizati rezultate kakve zaslužuju i koje su sposobni postići.

Kada je dolazio, Chris Thomas je najavio da će Cibona igrati brzu košarku, da će se u realizaciju napada ići već u semoj sekundi, no ima li ova momčad igrača takvih fizičkih kapaciteta i navika za igranje takve košarke?

- Uz kratku predsezonu bilo je teško implementirati potpuno novi sustav, ali vjerujem da su naši igrači dovoljno talentirani i pametni da se prilagode brzom i modernom stilu košarke.

Ima li Cibona među svojim redovima trenera koji bi sada trebao preuzeti momčad i naslijediti odlazećeg trenera?

- Ovdje imamo nevjerojatno talentiranu grupu trenera. Bariša Krasić, Ivan Stanišak i kondicijski trener Bruno Damjan su nevjerojatno predani učitelji i ljudi kojima neizmjerno vjerujem.

Koliko je, po njegovu mišljenju, jaka regionalna ABA liga?

- Ovo je nevjerojatno talentirana liga od vrha do dna. Svaka momčad u ABA ligi puna je vrlo iskusnih i sposobnih igrača. U ovoj ligi nema lakih utakmica.

Na kraju razgovora pitali smo "coacha" Thomasa kako mu se sviđaju mladi igrači Cibone (Borna Katanović, Luka Skorić, Vigo Bart, Josip Pavković).

- Sviđa mi se napredak koji postižu svi Cibonini mladi igrači. Svi su oni sjajni talenti s nevjerojatnom budućnošću. Borna je za nas postao igrač na razini rotacije zbog svoje vještine i veličine na svojoj poziciji. Luka je izvrstan strijelac koji stalno napreduje. Vigo je talent elitne razine koji ima sve vještine da dugo može biti Cibonin igrač važna utjecaja. Josip ima visinu i snagu i bit će solidan centar u godinama koje dolaze - zaključio je Thomas.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije