DEČKI SE ZAIGRALI

Crnoputi Elia nakon skandala na Twitteru: Nisam rasist!

Eljero Elia
Reuters
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
10.06.2010.
u 13:39

Nizozemskoj reprezentaciji zabranjeno je korištenje Twittera nakon što je Eljero Elia imao rasistički ispad u jednom videojavljanju uživo.

U njemu je tamnoputi igrač vrijeđao Marokance, a bijesni gledatelji odmah su reagirali i pozvali izbornika Berta van Marwijka da igračima zabrani pristup internetskom društvenom servisu. Iz tabora "oranja" izvijestili su navijače da im se miljenici više neće moći javljati tim putem.

Na snimci Elia i Babel igraju računalnu igricu u svojoj sobi ispred internetske kamere dok ih u međuvremenu posjećuje nekolicina članova momčadi.

- Želio bih se ispričati marokanskoj zajednici, zaista nisam rasist. Odrastao sam u Haagu, u četvrti koja broji 75 posto Marokanaca među kojima imam mnogo prijatelja - kazao je Elia te objasnio što se točno moglo čuti.

- Ono što što sam rekao odnosilo se na moga prijatelja koji me zove 'crnčugo', što zvuči čudno, ali radi se o nekakvom slengu - rekao je Petrićev suigrač u HSV-u.

I branič Gregory van der Wiel je prošle godine upoznao lošu stranu Twittera. Nije smio nastupiti u prijateljskoj utakmici s Australijom zbog potresa mozga, no 'sljedbenicima' se pohvalio kako je vrijeme iskoristio za odlazak na koncert i zaradio sankcije.

Put prema naslovu svjetskog prvaka Nizozemci počinju u ponedjeljak protiv Danske.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije