SONNY COLBRELLI

Čudesno je preživio, a sad će nastaviti s natjecanjima: Dobio poseban uređaj na srcu

Opatija: Konferencija biciklisti?ke ekipe Bahrain Merida Pro Cycling Team
Goran Kovacic/PIXSELL
04.04.2022.
u 15:32

Ako se i uspije vratiti na bicikl kao profesionalac, Talijan više neće moći nastupati na utrkama u domovini, jer to zabranjuju talijanski zakoni.

Talijanskom 31-godišnjem biciklistu Sonnyju Colbrelliju pod kožu je ugrađen defibrilator, kao što je to učinjeno i danskom nogometašu Christianu Eriksenu, a ovom je zahvatu podvrgnut nakon što je prije dva tjedna kolabrirao na cilju prve etape utrke kroz Kataloniju. 

Colbrelli je došao na cilj sprinta kao drugi i potom se srušio. Liječnici su mu odmah pritekli u pomoć i obavili postupak defibrilacije kako bi mu vratili srčani ritam u normalu, a Talijan je potom prebačen u bolnicu u Gironi, gdje je proveo pet dana.

Aktualnom europskom prvaku i prošlogodišnjem pobjedniku jednodnevne klasične monumentalne utrke Paris - Roubaix, potom su obavljene dodatne pretrage u Centru za kardiovaskularne bolesti u Padovi, što je rezultiralo ugradnjom minijaturnog defibrilatora pod kožu, priopćili su iz njegove momčadi Bahrain Victorious.

Colbrelli je prošli tjedan izjavio da je zahvaljujući čudu ostao živ, a da će mu još jedno čudo biti potrebno za povratak natjecateljskom biciklizmu.

No, ako se i uspije vratiti na bicikl kao profesionalac, Talijan više neće moći nastupati na utrkama u domovini, jer to zabranjuju talijanski zakoni. Zbog toga je i danski nogometaš Christian Eriksen raskinuti ugovor s Interom, nakon čega se profesionalnom igranju vratio u dresu engleskog premierligaša Brentforda.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije