Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rukometaši Zagreba izvna parketa

Čupić zabija lijevom, ali padel sjajno igra desnom rukom

Foto: Luka Stancl/PIXSELL
1/11
09.05.2024.
u 16:05

Rukometaši Zagreba družili su se u reprezentativnoj stanci na terenima Casa de Padel u Sesvetama. Odigrali su međusobno turnir u padelu, a neki rukometaši pokazali su se prilično talentirani za ovaj sport, primjerice Jakov Gojun.

Rukometaši Zagreba družili su se u reprezentativnoj stanci na terenima Casa de Padel u Sesvetama.

Odigrali su međusobno turnir u padelu. Neki rukometaši pokazali su se prilično talentirani za ovaj sport, primjerice Jakov Gojun, ali i Ivan Čupić koji je inače lijevak,a  igrao je padel desnom rukom.

 - Igram sve sportove pa mi je padel dobro legao. Jedini sport u kojem nisam dobar jenogomet – rekao je Karpo Sirotić, srednji vanjski Zagreba, dodavši:

. - Ovo mi je zadnja sezona u Zagrebu, na ljeto odlazim, ali još nisam našao novi klub – istaknuo je Karpo. 

Što se tiče odlazaka sigurno je da odlazi vratar Aljaž Panjtar, kružni napadač Matic Suholežnik, desni vanjski Cuni Morales, lijevi vanjski Edin Klis, dok će Ivan Čupić vjerojatno završiti karijeru i postati pomoćni trener Andriji Nikoliću. 

 - Noga je u redu, evo mogao sam zaigrat i padel – rekao je Paolo Kraljević čiji se povratak an parket očekuje tek negdje u listopadu ove godine. Igrao je i Davor Ćavar koji ej također trenutno izvan stroja zbog ozlijede.

Uprava rukometnog kluba Zagreb neumorno radi na sastavljanju prve ekipe za novu natjecateljsku sezonu, a najnovija pojačanja najboljeg hrvatskog kluba su mladi vratar Toni Matošević i ponajbolji pivot Paket24 Premijer lige Roko Trivković.
Roko Trivković

Ovaj 26-godišnji Splićanin posljednjih se godina prometnuo u jednog od najboljih kružnih napadača hrvatske lige.
Čak 196 centimetara visoki i 100 kilograma teški kružni napadač zapeo je za oko brojnim klubovima u Hrvatskoj i inozemstvu, ali u Zagrebu su promptno reagirali i ovim potpisom dodatno pojačali konkurenciju na crti.

- Dolazak u Zagreb za mene je velik iskorak i ogromna prilika za napredak u karijeri. Vidi se i sa strane kohezija koju ekipa ima ove sezone, što je zasluga trenera i igrača, i veseli me što ću imati priliku postati dio ove priče.

Većinu igrača poznajem preko parketa, a od Adina Faljića i Patryka Walczacka koji igraju na mojoj poziciji mislim da mogu puno naučiti. Mogućnost igranja u Ligi prvaka ostvarenje je jednog rukometnog sna, a samo sudjelovanje će me sigurno učiniti boljim igračem.

Volio bih da ostvarimo što više pobjeda na svim poljima i da nadmašimo i ovogodišnji sjajan rezultat koji su dečki ostvarili. Ako nas zdravlje posluži, uopće ne sumnjam u uspjeh naše ekipe - rekao je Trivković

I premda se isprva bavio nogometom u sina legendarnog Valtera Matoševića, Tonija,  presudili su rukometni geni. Ovaj 199 centimetara visoki i 76 kilograma teški mladi vratar osvajač je i svjetske brončane medalje s U19 reprezentacijom Hrvatske.

U Zagreb dolazi biti treći vratar, iza Ante Grbavca i Mateja Mandića, ali s obzirom na sve kvalitete koje je već pokazao uopće ne treba dvojiti kako će i spomenutom dvojcu uskoro biti prava konkurencija.

 - Osjećaj je fenomenalan. Biti dio Zagreba za mene je ogroman korak u karijeri i prilika za napredak. Ante Grbavac i Matej Mandić su sjajni vratari, pratim ih i znam da mogu puno naučiti od njih i od trenera Ariana Jovića.

Otac je imao velik utjecaj na mene, samim time što me je od malih nogu poticao da se bavim sportom. Na kraju sam postao i golman poput njega i mogu reći da mi je on velika podrška.

Što se Zagreba tiče znam da klub ima velike ambicije, a dolaskom ovdje i moje su iste. Želim osvojiti duplu krunu u Hrvatskoj i nadam se iskoraku u Ligi prvaka - rekao je Matošević. 

Nakon  igranja padela druženje su rukometaši nastravili uz roštilj koji je osigurao domaćin - Casa de Padel. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije