PLAVI NAPADAČI Cvita smatra kako bi Dinamovi napadači trebali zabijati i više pogodaka jer plavi imaju najbolju momčad

Cvitanović: Slepičkin dolazak bio je nelogičan

15.04.2009.
u 19:47

Tijekom sezone Dinamo je koristio šestoricu napadača. Nedavno je otpisao dvojicu najiskusnijih: Boško Balaban i Tomo Šokota izbačeni su iz plave svlačionice. I na ljeto će otići, finaliziraju li dogovore s Dinamom.

Slepička nije trebao
A Balaban je i danas drugi napadač Dinama po broju postignutih pogodaka, iza najučinkovitijeg Marija Mandžukića. Bole je u 13 utakmica postigao pet pogodaka i po prosječnoj ocjeni bolji je od svih osim od Mandžukića. Šokota je u sedam utakmica postigao jedan pogodak u HNL-u.

– Moje je mišljenje da Dinamo nije trebao dovoditi Slepičku kad je imao Balabana i Šokotu, dva kvalitetna napadača, uigrana, bilo je to nelogično – ocijenio je Igor Cvitanović, najbolji strijelac HNL-a u povijesti (126 zgoditaka). Za Dinamo je ukupno odigrao 416 susreta i zabio 245 golova.

– Ja zabio? Ima pametnijih ljudi koji tvrde da nisam igrao za Dinamo – aludirao je ne presude sudova u njegovu sporu s Dinamom.

Dinamovi napadači, njih šestorica, postigli su u 25 utakmica lige 23 od 49 pogodaka plavih.

– Dinamovi napadači trebali bi zabijati i više pogodaka jer plavi imaju najbolju momčad. No, napadači ovise o igri, a ona u posljednje vrijeme nije bila dobra. Pa ipak vjerujem da će biti sve bolje, novi je trener, dosta je novih igrača – drži Cvitanović, koji unatoč sporu očito i dalje navija za plave.

Golgetera treba čekati
– S napadačima treba imati strpljenja – dodao je Cvita, koji kao da je zaboravio da toga u Dinamu nikad nije bilo niti će biti.

– Istina, ali golgeter se mora čekati, ne mijenjati nakon jedne ili dvije utakmice. Igrač teško može pokazati sve što zna, uklopiti se, opustiti ako ne dobije u nizu četiri-pet utakmica.

Budući da se Mandžukić izborio za status prvog napadača, drugome mjestu najbliži je Ilija Sivonjić, mladić koji je došao iz Intera.

– On za mene nije iznenađenje, gledao sam ga dok je igrao u Interu, i tamo je pokazao da je veliki potencijal – veli Cvitanović.

Tako će Miroslav Slepička i Josip Tadić čekati priliku, Tadić ih je dosad imao mnogo (18 utakmica u HNL-u) i sve je dalje od prve postave, Slepička pravu šansu ipak još nije dobio.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije