Ante Kostelić

'Da se voze klasične kombinacije, Ivica bi stalno bio u vrhu'

Ante Kostelić
Goran Stanzl
17.11.2009.
u 07:55

Siječanj je s tolikim brojem utrka ubojit. Trošite supstanciju, to vas razori, lako se razbolite, kaže Ante.

Ivica i Ante Kostelić jučer su stigli iz finskog Levija, a već danas putuju na austrijski ledenjak Möltaller gdje će tri dana trenirati uglavnom brze discipline. Nakon toga uslijedit će još jedan dan u Zagrebu, pa odlazak na sjevernoameričku turneju.

Ivica je jak fizički i psihički

Ivica je započeo sezonu 12. mjestom u veleslalomu i 2. u slalomu, što mu je donijelo vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Pitamo njegova oca i trenera Antu je li to očekujući plasman ili iznenađujuće dobar?

– U skijanju teško možete na nešto računati sa sigurnošću, jer utrka kratko traje i jedna pogreška i onoga tko je u najboljoj formi može izbaciti iz utrke. Doduše, Ivica se dobro osjeća, jak je fizički i psihički.

– Je li dovoljno spreman i zdrav za pet utrka u devet dana u Kanadi i SAD-u?

– Spreman je za sve napore. Uvijek se pribojavamo ozljeda i bolesti, a najviše se pribojavamo tih leđa.

– Hoćete li zbog toga Ivicu rasteretiti uoči Olimpijskih igara?

– Nećemo taktizirati niti Svjetski kup podrediti Olimpijskim igrama ili obratno. Trebat ćemo i puno sreće, jer ako u siječnju vozite u Zagrebu, Adelbodenu, Wengenu, Kitzbühelu i Schladmingu, to je ubojito. Trošite supstanciju, to vas razori. Na visinama, niskim temperaturama, plus reciklirani zrak u avionu koji udišete i začas se razbolite.

Preferiraju spustaše

– Najavili ste da ćete propustiti spust u Bormiju?

– Da, no možda nam mogu na kraju nedostajati baš bodovi iz te utrke jer brzinci su u strašnoj prednosti. Super-G je zapravo spust, a veleslalom je super-G, dok kombinacija preferira spustaše. Da se voze klasične kombinacije, Ivica bi stalno bio u vrhu. Doduše, ne dogodi li se neka veća zdravstvena tegoba, može on biti pri vrhu i s tehničkim disciplinama te ponekim dobrim rezultatom iz brzih.

Za predsjedničke izbore Ante Kostelić kaže da nema jasnog favorita.

– Za jednog od kandidata ne bih volio da postane predsjednik, no s druge strane nemam preferencija. Drago mi je da ću biti u Hrvatskoj na dan izbora. Predsjednika zamišljam tako da i dobro izgleda. Jer, predstavljate li cijeli narod, morate na više načina impresionirati ljude koje ćete susretati u svijetu – kaže Ante.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar skijas
skijas
04:57 18.11.2009.

Gips je hodajuca LEGENDA. Sretno gospon Ante!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije