TIK-TAK...

Dalić u sljedećim satima mora povući ključan potez. Čeka se velika odluka iz redova Hrvatske

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije prije utakmice sa Škotskom
Foto: Marko Prpic/PIXSELL
1/3
10.10.2024.
u 21:48

Još uvijek nije do kraja poznato hoće li se važna karika u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji pojaviti na vrijeme za utakmicu

Mateo Kovačić i dalje nije na dispoziciji izborniku Zlatku Daliću. Naš sjajni reprezentativac i dalje je opravdano odsutan zbog obiteljskih obaveza, a Dalić ga za momčad mora prijaviti najmanje 24 sata uoči susreta sa Škotskom. Dakle, do petka u 17.59 sati. Iz reprezentativnog kadra zbog ozljede je ispao Dominik Kotarski pa je Dalić stoga poziv poslao Nediljku Labroviću koji će se danas tijekom dana priključiti suigračima u Zagrebu. Naši dečki su i jučer trenirali na pomoćnom terenu Zlatka Cice Kranjčara. Odradili su lagani aktivacijski trening, a kasnije se uigravali na skraćenom terenu. Prije treninga s novinarima su se družili Martin Baturina i Martin Erlić. Sjajni Dinamov veznjak na pripreme nacionalne vrste došao je prepun samopouzdanja, posebice nakon briljantne izvedbe protiv Monaca u Ligi prvaka, a potom i one protiv Varaždina u domaćem prvenstvu.

- Prije tog tjedan je stvarno bio loš, drago mi je da je došao i taj dobar tjedan, samo treba tako dalje nastaviti - kaže Baturina.

Polako skuplja minute u reprezentaciji u kojoj će u budućnosti sigurno imati jednu od ključnih uloga.

- Jako dobro iskustvo za mene, nisam igrao puno takvih utakmica. Tu su stvarno sjajni igrači, velika konkurencija, dokazuješ se na svakom treningu i nadaš se da ćeš biti unutra - kaže Martin.

Po mnogima mu je namijenjena uloga nasljednika Luke Modrića.

- Stvarno si ne želim stvarati pritisak. Uzeti desetku od Luke... To sanja svako dijete, ali ne žurim nigdje, idemo korak po korak.

Kako je igrati s Lukom?

- Ne trebam puno govoriti o Luki, svi znamo kakav je majstor. Ne samo on, već svi ovdje. Kad sam prvi put došao samo sam promatrao što rade. Nema savjeta. Ako si u reprezentaciji tu si s razlogom.

Modrić bi mogao biti kapetan na SP-u 2026.

- Definitivno bi značilo da nas povede na SP. Nadam se da će produžiti ugovor jer ga zaslužuje. Mislim da to i u Realu znaju.

Koliko bi Baturina volio biti kao Luka kad vidi njegovu dugovječnost?

Zagreb: Trening hrvatske nogometne reprezentacije prije utakmice sa Škotskom
1/5

- O tom potom, to su velike godine, vidjet ćemo kad dođem do njih, ne mogu sad o tome razmišljati - zaključio je Baturina.

Martin Erlić skrasio se u Bologni i nastavio svoju talijansku avanturu.

- Dugo sam u Italiji, dobro sam se snašao i neki moj cilj je bio da ostanem tamo. Ovo s Bolognom se dogodilo u kratkom roku, sretan sam što sam ostao tamo i što igram i dalje u Italiji - rekao je Erlić.

Erlić ima devet nastupa za Vatrene i dvije velike medalje.

- Dobro me krenulo, ali mislim da sam zaslužio to radom i upornošću. Želim nastaviti tako raditi. Velika je konkurencija. Nadam se još medalja.

Kaže da mu odgovara igra s tri stopera.

- To sam igrao u Sassuolu dva mjeseca s trenerom Ballardinijem i dobro se snašao. Nadam se da će biti prilike za mene.

Komentirao je nadolazeće utakmice sa Škotskom i Poljskom.

- Moramo ići utakmicu po utakmicu, čeka nas čvrsta momčad u Zagrebu. Treba biti oprezan, ako budemo na razini, pred našom publikom bismo trebali pobijediti - zaključio je Erlić.

Komentara 1

UL
ulica
23:42 10.10.2024.

dalić kao pripadnik dinarske četničke divizije mora podnjeti ostavku jer ne može takav voditi reprezentaciju ndh.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije