ODLIČNE VIJESTI

Dalić ostaje na klupi Hrvatske! Kustić potvrdio: 'Uskoro ćemo produžiti ugovor'

Fotoreporter Pixsella Igor Kralj dobitnik je priznanja za fotografiju Hrvatskog zbora sportskih novinara
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/4
25.02.2023.
u 13:29

Na panelu koji se održava u Zagrebu istaknuo je kako se hrvatske trenere ne poštuje dovoljno, kao i da se nada da će ga igrači poput Modrića, Rakitića ili Lovren jednog dana zamijeniti na izborničkoj poziciji.

Zlatko Dalić klupu vatrenih preuzeo je u listopadu 2017. i postao najuspješniji izbornik hrvatske reprezentacije u povijesti. Vodio nas je do dvije medalje na svjetskim prvenstvima - srebra u Rusiji te brončanog odličja u Kataru. Nedavno ga se povezivalo s Ajaxom, ali i reprezentacijom Brazila, koja je bez trenera baš otkad smo ih izbacili s prvog zimskog Mundijala. Trenutni ugovor ima do Eura 2024., a pregovara se o produljenju suradnje do SP-a 2026. u Sjevernoj Americi. 

Na panelu pod nazivom 'Hrvatski nogometni uspjeh', koji se održava u sklopu konferencije 'Kondicijska priprema sportaša' na zagrebačkom KIF-u, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić objavio je dobre vijesti. Naime, dogovor s Dalićem je blizu realizacije. 

- Neki kažu da kod nas nema trenera, ima ih. Neće nas rezultati dignuti u zrak, naravno da ćemo se potruditi nastaviti biti pobjednici. Uskoro ćemo sa Zlatkom Dalićem produžiti ugovor. Imao je brojne ponude, ali drago nam je što je orijentiran na rad u reprezentaciji i što ostaje izbornik na duže vrijeme - rekao je Kustić.

Riječ je na simpoziju dobio i sam izbornik

- Ne mogu reći da sam ja taj koji sve znam. Ima onih koji znaju više od mene, ali nisu dobili pravu šansu. Mi hrvatski treneri ne poštujemo se dovoljno, ne možemo doći do toga da vodimo Barcelonu i Real iako uporno pokazujemo kvalitetu - rekao je Dalić. 

25.02.2023., Zagreb - 21. izdanje medjunarodne konferencije Kondicijska priprema sportasa na Kinezioloskom fakultetu Sveucilista u Zagrebu. Panel: Hrvatski nogometni uspjeh - mudrost, ponos, zajednistvo. izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalic i Stjepan Lakusic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Dotaknuo se, pritom, činjenice da je u rad stožera uključio bivše igrače. 

- Bilo je komentara da nije dobro što su dobili šansu odmah nakon karijere bez iskustva i to smo demantirali. Preuzeli su velik dio treninga, organizaciju, pripremu i analizu. Moj uspjeh ne bi bio moguć bez njih. Nadam se da će jednog dana u stožeru biti i Modrić, Rakitić, Lovren i svi koji imaju ambicije biti treneri. Nadam se da će me također jednog dana zamijeniti na izborničkoj poziciji - istaknuo je.

Hrvatska reprezentacija uskoro kreće u kvalifikacije za Euro. Prvo ćemo na Poljudu 25. ožujka dočekati Walesa, da bismo tri dana kasnije gostovali u Bursi kod Turske. 

Komentara 4

MI
Mikis
14:57 25.02.2023.

ovaj Kustic mi se drzi previse superiorno pred Dalicem i kao nj je medijima zadnja o Dalicevoj "sudbini". ovo mi zgleda na Hr. u malom u HNS-u. Pa trebo bi se Kustic na koljena sagnut pred Dalicem i 22 vatrenih vitezova i zahvalit na nesmetanom nis koristi statiranju jos jednog olfo vaznog lika na pozicijama glumi direktora bez pokrica i ubiri lovu od nadzornih odbora i uprava. Taj bi trebo Dalica pred medijima zamolit na jos jedan mandat i da sam izabere koliko para oce za svoj stozer vatrenih i jos da mu isti Kustic prepusti svu svoju placu za "prevozne troskove". To ti je kad ociti nepotizam bez pokrica u obliku covjeka i dalje para oblake pred carem i carstvom vatrenih. sta reci nego jadno. liku se obrve drze kao da je sve on stvorio. malo mi vuce na Banozica i nj umisljenost kad se radi o HV i drzavi a lik glasa na izborima nije dobio

VA
Varosanin
14:09 25.02.2023.

Odlicno za Ante Rebica jer i ja ga ne trpim.

Avatar links
links
16:17 25.02.2023.

Misli da bi Lovren bio sjajan izbornik, buuuahaha...a Kustić se ufurao da je bitan... a ako ga kradeze ohladi... gotov je

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije