ISTJEČE ROK

Danas je 'Dan D' za Brunu Petkovića. Iz Dinama može otići za 'siću'

Nogometaš Dinama Bruno Petković ozlijedio se u posljednjem pripremnom susretu pred početak proljetnog dijela sezone
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
15.07.2024.
u 08:00

Ne ode li danas, Dinamo će postavljati uvjete oko odštete za svog napadača

Jedan rok za izlaznu klauzulu Brune Petkovića iz Dinama već je prošao, tijekom Europskog prvenstva mogao je otići iz kluba u slučaju da je netko za njega ponudio dva milijuna eura. A sad se primaknuo i posljednji rok za korištenje izlazne klauzule, naime danas je posljednji dan u kojem neki klub od Dinama može otkupiti Brunu Petkovića za 2,5 milijuna eura.

Petković se uredno s plavima priprema u Austriji, no tko zna hoće li i današnji dan okončati kao Dinamov napadač. Bilo je puno nagađanja, ali dosad se ništa konkretno nije dogodilo. Ipak, tko zna što donosi današnji dan. Vjerojatno to znaju Petković i njegov zastupnik Ivan Cvjetković. Možda se ponovno ne dogodi ništa, uostalom i sam Bruno nedavno je poručio:

– Neću otići iz Dinama samo da bih otišao.

Navodno je bilo zainteresiranih klubova kojima nije teško platiti 2,5 milijuna eura Dinamu, ali nekima je očito bilo previše dati mu mu veliku plaću, navodno je tražio dvostruko od onoga što ima u Dinamu, a tu se barata s iznosom od oko milijun eura. Ako je tražio dva milijuna neto, onda je to u konačnici puno više i neki grčki klubovi za koje su se spominjalo da su zainteresirani to neće ili ne mogu platiti.

Uz to, Petković u Dinamu ima sjajan status, a tko zna kako bi mu bilo u nekom drugom klubu, vjerojatno bi se morao boriti za svoje mjesto.

U slučaju da se ništa ne dogodi s Petkovićevim transferom tijekom današnjeg dana, nema više izlazne klauzule. Dosad je sve ovisilo samo o Petkoviću, hoće li prihvatiti nečiju ponudu i Dinamu donijeti tih 2,5 milijuna eura, a pritom Dinamo tu ne može ništa. No ostane li i nakon današnjeg dana igrač Dinama, maksimirski klub moći će postavljati svoje uvjete zainteresiranom klubu i sigurno će tražiti više od 2,5 milijuna. Petković ima ugovor s plavima do sljedećeg ljeta nakon čega bi bio slobodan igrač. Tko zna, možda i produlji ugovor s Dinamom.

>> Otkrivene plaće izbornika! Dalić zarađuje golem iznos, no nije niti u prvih 10

Nogometaš Dinama Bruno Petković ozlijedio se u posljednjem pripremnom susretu pred početak proljetnog dijela sezone
1/24
 
 
Ključne riječi

Komentara 8

Avatar gremo20
gremo20
10:01 15.07.2024.

Petko je odlična igrač i sigurno nije problem u tih 2,5 mil.eura odštete nego njegova plaća jer zašto bi odlazio iz Dinama gdje ima odličnu plaću oko 1,2-1,5 mil.eura i siguran status prvotimca za nešto veću plaću i situaciju da praktički mora krenuti od 0 i dokazivati se iznova svakom utakmicom!? U Zg je kao doma i imalo bi smisla otići jedino da mu netko ponudi 3-4 mil. eura po sezoni

MA
maltene
09:57 15.07.2024.

Dinamo mu treba ponuditi produženje na još 3 godine za cca 5m€ i tom vremenu pripremiti novog mladog centarfora iz svoje škole, siguran sam da ga ima. Mislim da bi svi bili zadovoljni tim scenarijom jer za 2,5 m€ ne možeš kupiti pravog igrača, a ostaješ bez najbitnijeg

SP
Spezzi
13:33 15.07.2024.

Petković bi bio najbolji igrač svjeta da se rodio proje 50 godina. Danas je on roba s greškom i teško će ga netko kupiti. Nogomet bez trčanja ne ide odavno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije