Intervju s Raulom Torrenteom

Novi Dinamov stoper za VL: Zbog tog filma imam traume iz djetinjstva, društvo me zafrkavalo

Bad Radkersburg: Dinamovci odradili trening na prilično neugodnim temperaturama
Matija Habljak/PIXSELL
14.07.2024.
u 08:00

– Znam da Hrvatska ima jako puno dobrih nogometaša, nisam se za to trebao posebno pripremati ni pretraživati internet. Opet, puno je u toj spoznaji pomogao primjer Danija Olma zbog kojeg je u Španjolskoj Dinamo bio česta tema.

Jezična barijera još je problem Raulu Torrenteu (22). Zato je upomoć pristigao njegov suigrač Kévin Théophile-Catherine. Francuz sjajno govori nekoliko jezika, a ovdje je sa španjolskog prevodio na engleski. Novi Dinamov stoper Raul Torrente nedavno je pristigao iz Granade, a u novoj Jakirovićevoj konstelaciji sigurno će imati prostora. Riječ je o ljevonogom braniču za kojeg je Dinamova struka procijenila da će biti pojačanje.

Kakvi su vam prvi dojmovi po dolasku u novi klub?

– Zadovoljan sam sa svime što sam dočekao u Dinamu, znam da imamo kvalitetnu momčad. Sve je sjajno, od tehničkog osoblja do stručnosti – počeo je Raul Torrente.

U Dinamo je trebao doći prije šest mjeseci, zašto se to tada nije dogodilo?

– Imao sam ugovor i Granada me nije htjela pustiti.

Ozljeda je prošlost

Zbog ozljede koljena svojedobno je pauzirao nekoliko mjeseci, kakvo je stanje sada?

– To je bilo relativno davno, prije više od dvije godine. Sada je sve u redu, nemam nikakvih problema ni poteškoća.

GALERIJA Dinamova utakmica odgođena zbog nevremena

Bad Radkersburg: Dinamovci odradili trening na prilično neugodnim temperaturama
1/7

Jeste li možda razgovarali s Danijem Olmom prije nego što ste donijeli konačnu odluku o dolasku u Dinamo?

– Zapravo nisam stigao jer se cijela priča oko mog transfera zapravo dogodila malo prebrzo. No nisam previše razmišljao jer sam već odavno znao gdje dolazim i kakav je to klub.

Dani je jedna od najvećih Dinamovih zvijezda u posljednjih desetak godina, nadate li se da možete napraviti sličan put kao on?

– Naravno. Zbog toga sam i došao. Najprije želim pomoći i dati svoj doprinos ovoj momčadi. Nakon Olmove priče, percepcija o hrvatskom nogometu promijenila se.

Kako je nogometna javnost u Španjolskoj reagirala na Olmovu afirmaciju u nacionalnoj momčadi?

– Reakcija je bila normalna i to se nekako podrazumijevalo jer je jasno bilo da Olmo raste u Dinamu. Svi su znali što Hrvatska može proizvesti, a percepcija o Dinamu u Španjolskoj jako je dobra.

A što Raul Torrente misli o hrvatskom nogometu?

– Za mene je to odlična liga, dosta natjecateljska. Vjerujem da ću ovdje napredovati.

Stalno ste u karijeri igrali na poziciji središnjeg braniča?

– Da, to je pozicija koja mi najviše odgovara i u njoj se najlakše snalazim.

Naravno da prati hrvatsku nogometnu reprezentaciju, a s obzirom na to koja mu je prirodna pozicija u momčadi, nije nas iznenadilo tko mu je naš najdraži nogometaš.

– Joško Gvardiol, naravno. Gledao sam ga na utakmici Manchester Cityja i madridskog Reala. Nema se tu nešto posebno proučavati, vidi se koliko je on dobar igrač.

VEZANI ČLANCI:

Navijate li za Real Madrid ili Barcelonu?

– Ma, navijač sam Reala.

Dakle, Luka Modrić ispred Ivana Rakitića?

– Apsolutno Luka. On je bolji od Rakitića.

Danas njegova Španjolska igra finale Europskog prvenstva u Njemačkoj. Suparnik će joj biti Engleska. Furija igra daleko najbolji nogomet na posljednjih nekoliko smotri najboljih momčadi Starog kontinenta, no Engleska ima poseban autoritet, unatoč činjenici da se provlačila i u zadnje tri utakmice vraćala iz rezultatskog zaostatka.

– Bit će to jako teška utakmica, slažem se. No uvjeren sam u pobjedu Španjolske.

Pojavom Yamala i Williamsa Španjolska je mogla promijeniti filozofiju igre, odnosno ubrzati u zadnjoj trećini, no je li to glavna supstanca ove španjolske reprezentacije?

– Vjerojatno cijeli svijet razmišlja o tome zašto je ova momčad toliko različita u odnosu na ono što smo gledali prije. Ova momčad i dalje ima posjed, no zna i drukčije ugroziti protivnika. Djeluju mi okomitije i opasnije. Sadašnji izbornik Luis De la Fuente drukčiji je od svog prethodnika Luisa Enriquea. Drukčije se analiziraju protivnici i traže njihove slabe točke.

Carvajal je najvažniji

Rodri je jedna od najvažnijih karika ove španjolske momčadi, smatra većina nogometnih poznavatelja širom svijeta, no što o tome misli Raul Torrente?

– Za mene je to Carvajal, zbog svog autoriteta i iskustva koje donosi momčadi...

Koji mu je najdraži Dinamov igrač u ovom trenutku?

– Theophile – ispalo je bez razmišljanja Raul i nasmijao sve prisutne.

– Ma ne, nemojte to pisati – tražio je Theophile smijući se.

A sada malo ozbiljnije?

– Da, Theophile ima igračku kvalitetu, a njegova fizička snaga je nevjerojatna. Baš je sjajan dečko – preveo je Théophile riječi svog suigrača, opet u veselom tonu.

VEZANI ČLANCI:

Što je Raul znao prije dolaska u Hrvatsku, je li na Googleu pretraživao nešto o našoj zemlji ili o nekom Dinamovu igraču?

– Znam da Hrvatska ima jako puno dobrih nogometaša, nisam se za to trebao posebno pripremati ni pretraživati internet. Opet, puno je u toj spoznaji pomogao primjer Danija Olma zbog kojeg je u Španjolskoj Dinamo bio česta tema.

Jeste li gledali Hrvatsku na Europskom prvenstvu?

– Naravno. Hrvatska ima odličnu momčad. Španjolskoj je ta utakmica bila jako teška...

Ali nedostajalo nam je nešto? Netko je dometnuo da nam je nedostajao pogodak...

– Kada izgubite, uvijek vam nešto nedostaje, a kada pobjeđujete, sve je u redu.

Je li naučio neke hrvatske riječi? Ne računamo one neprikladne...

– (smijeh) Da, znam 'leđa', 'brate', 'sam'...

Postoji jedan film koji je bio jako popularan u Hrvatskoj, zove se 'Inspektor Torrente', vjerojatno ste čuli?

– (smijeh) Ma naravno. Zbog njega imam traume iz djetinjstva, dosta me društvo zafrkavalo – uz smijeh je zaključio Torrente, koji bi uskoro u Dinamu i mogao dobiti nadimak – inspektor.

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar CUBE
CUBE
15:46 14.07.2024.

Ako preživi prva dva ulaska na Maksimir spreman je za najveća iskušenja

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije