Ognjen Vukojević

Danci igraju agresivno i čvrsto, a Eriksen im je mozak reprezentacije

Trening hrvatske reprezentacije
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/9
30.06.2018.
u 12:52

Skandinavski nogomet opet vratio na velika vrata, Švedska i Danska su izborile osminu finala, a Island je jako dobro igrao na ovom prvenstvu - kazao je Vukojević

Nakon što je snimao Nigeriju, bivši hrvatski reprezentativac Ognjen Vukojević bio je Dalićev skaut i za Dansku, našeg suparnika u osmini finala svjetskog prvenstva (nedjelja, 20 sati).

- Danska je tipična skandinavska momčad. Vidimo da se skandinavski nogomet opet vratio na velika vrata, Švedska i Danska su izborile osminu finala, a Island je jako dobro igrao na ovom prvenstvu - kazao je Vukojević koji je za hrvatsku vrstu sakupio 55 nastupa i postigao četiri gola.

Vukojević je istaknuo kako su Danci čvrsta, disciplinirana i agresivna momčad koja igra u sustavu 4-3-3, koji u fazi obrane prelazi u 4-5-1.

- Imaju odličnu obranu i odličnog vratara, a najbolji igrač je Cristian Eriksen. On je mozak njihove reprezentacije. To je igrač svjetske klase, njihov Luka Modrić - kazao je bivši igrač zagrebačkog i kijevskog Dinama, bečke Austrije, moskovskog Spartaka, Liersea, Slaven Belupa i Bjelovara.

Vukojević je dodao kako Danci primaju jako malo golova.

- Čeka nas težak posao. Moramo biti strpljivi i čekati svoju priliku. Kvalitetniji smo i favoriti smo, ali to moramo pokazati na terenu - dodao je.

Trening hrvatske reprezentacije
1/17

Hrvatska je na ovom prvenstvu pobijedila Island, sada je čeka Danska, a u nekim kombinacijama mogla bi igrati i protiv Švedske.

- Bilo bi super da prođemo Dansku i kasnije igramo protiv Švedske, međutim moramo ići korak po korak, a to je Danska. Čeka nas teška utakmica i težak suparnik - poručio je Ognjen Vukojević.

>> Pogledajte Večernji pressing s Marijem Stanićem

Komentara 6

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
15:26 30.06.2018.

Slovenci su isto strpljivi i čekaju svoju priliku favoriti iz sjene 🇸🇮🇷🇸🇧🇦

DU
Deleted user
13:11 30.06.2018.

Drž gaće ide Hrvatska.

PR
prajdali100
13:10 30.06.2018.

Nema sumnje biće teško.Ali mi imamo igrače koji imaju sportsku drskost i to mi daje nadu da će biti dobro.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije