Nagrada

Danijel Subašić najbolji vratar francuske lige

Danijel Subašić
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
15.05.2017.
u 22:09

Prvi vratar hrvatske reprezentacije tek je drugi stranac koji je osvojio ovu nagradu. Prije njega to je uspjelo Talijanu Salvatoreu Siriguu kojem je ta čast pripala 2013. i 2014. godine

Hrvatski nogometni reprezentativac i vratar Monaca Danijel Subašić (32) proglašen je za najboljeg golmana francuskog prvenstva u izboru Nacionalnog sindikata profesionalnih nogometaša (UNFP).

U konkurenciji za nagradu bila su još trojica vratara Anthony Lopes iz Lyona, Kevin Trapp iz PSG-a, te 'jedinica' Dijona Baptiste Reynet.

Prvi vratar hrvatske reprezentacije tek je drugi stranac koji je osvojio ovu nagradu. Prije njega to je uspjelo Talijanu Salvatoreu Siriguu kojem je ta čast pripala 2013. i 2014. godine.

Subašić je na listi osvajača ove nagrade naslijedio bivšeg vratara Marseillea Stevea Mandandu koji je početkom ove sezone preselio u Crystal Palace. Mandanda i Gregory Coupet su rekorderi s po četiri nagrade za najboljeg vratara francuske lige, dok je Hugo Lloris tri puta biran najboljim.

Subašić je ove sezone upisao 52 nastupa na vratima Monaca.

Monaco u zadnja dva kola mora osvojiti bod kako bi i matematički osigurao naslov prvaka, pa će Subašić imati još jedan razlog za slavlje. Prvu priliku Monaco će imati u srijedu kada u zaostalom susretu dočekuje St Etienne.

Komentara 1

SI
Sidro123
03:46 16.05.2017.

Bravo suba, svaka čast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije