Usporedba 'jedinica'

Obožavatelj nadmašio idola: Suba je bio bolji od Buffona

Danijel Subašić
Foto: Reuters/Pixsell
11.06.2015.
u 09:23

Bivši Hajdukov golman u prvenstvu je branio 37 puta ove sezone i čak 20 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom

Hrvatska reprezentativna jedinica po završetku svoje najbolje sezone u karijeri ima se čime pohvaliti, bio je statistički najbolji golman Lige prvaka i prvi je čuvar mreže u francuskoj ligi. Iako je Juve bio prvak Italije, a Monaco završio na trećem mjestu Le Championata, Suba je bio bolji i kad je riječ o prvenstvu.

"Gianluigi Buffon je jedan od najboljih golmana u povijesti, ne treba o njemu suviše trošiti riječi", kratko je rekao golman hrvatske reprezentacije i Monaca Danijel Subašić uoči utakmice u Milanu.

"Buffon je moj idol, igrao sam triput ove sezone protiv njega, dvaput smo remizirali, jedanput je pobijedio on, sad je red na meni", rekao je jučer.

Bivši Hajdukov golman u prvenstvu je branio 37 puta ove sezone i čak 20 puta sačuvao svoju mrežu netaknutom, Buffon je branio nešto manje utakmica i 18 puta sačuvao svoju mrežu, ali on ispred sebe ima statistički najbolju obranu Europe i nešto manje posla nego Subašić. Buffon je primao svakih 148,5 minuta, nešto rjeđe nego Subašić, ali i odigrao je manje, no Danijel je imao 0,4 obrana više po utakmici od Talijana, koji je sezonu završio sa 1,8 obrana po susretu.

Cijelu statističku usporedbu Gianluigija Buffona i Danijela Subašića, pogledajte na portalu Goal.com.

>>Subašić: Šteta što će tribine biti prazne. Vida: Poklonit ćemo bodove navijačima

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije