Hrvati u dva finala

Darija Jurak stigla do drugog naslova sezone

Darija Jurak
Facebook
26.06.2016.
u 17:25

U prvom kolu glavnog turnira u Wimbledonu sučelit će se međusobno Ivo Karlović i Borna Ćorić. Veteran ima jednu pobjedu, iz Bukurešta.

Hrvatski je tenis u subotu bio zastupljen u dva turnirska finala, oba u konkurenciji parova. Ivan Dodig i Marcelo Melo u svom prvom ovosezonskom finalu poraženi su od britansko-kanadske kombinacije Dominic Inglot/Daniel Nestor sa 5:7, 6:7 (4).

No, zato su Darija Jurak i njezina nova partnerica, Ruskinja s australskom putovnicom, Anastasja Rodjonova, pobijedile Tajvanke s prezimenom Chan (Hao-Ching i Yung-Jan) sa 5:7, 7:6 (4), 10:6 na WTA turniru u Eastbourneu. Dariji je to treći WTA naslov u karijeri, drugi ove godine.

Franko Škugor otišao je do kraja u kvalifikacijama za Wimbledon. U završnom krugu pobijedio je Austrijanca Geralda Melzera sa 4:6, 6:1, 6:4, 6:4. Do ovog nastupa Škugor je bio bez pobjede na travi, a sad je nanizao tri. A nije bez izgleda ni u glavnom turniru, suparnik u prvom kolu bit će mu Francuz Benoit Paire. Škugoru će to biti prvi nastup u glavnom ždrijebu nekog Grand Slam turnira.

Međusobno će se sastati Ivo Karlović i Borna Ćorić, dok je Marin Čilić za suparnika dobio Amerikanca Briana Bakera.

U ženskom dijelu Mirjana Lučić-Baroni sastaje se s Dominikom Cibulkovom, Ana Konjuh s Karin Knapp, a Donna Vekić za suparnicu ima peterostruku pobjednicu Venus Williams.

>>Dodig i Melo ostali bez naslova u Nottinghamu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije