uoči 118. nastupa

Darijo Srna: Kome ne paše Kovačev režim, neka odmah ide kući!

Darijo Srna
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
07.09.2014.
u 11:00

- Imam ugovor sa Šahtarom još dvije godine i bit ću maksimalno posvećen svome klubu - kaže Srna.

Kapetan reprezentacije Darijo Srna (32) najavljuje sraz s Maltežanima.

– Ne treba dijeliti reprezentacije na dobre i loše. Pobjeda u svakoj utakmici vrijedi tri boda. Imamo u skupini Bugarsku, koju svakako treba respektirati. Azerbajdžan je neugodan. Malta također nekomu može otkinuti bodove. S Norveškom smo već imali problema. O Italiji neću ni govoriti. Jako teška skupina. Jesmo favoriti, ali moramo ići korak po korak – ističe kapetan uoči svoga 118. nastupa.

Je li sraz s Maltom nova prilika za mlade igrače?

Cipar i Malta za njih su idealni protivnici. Nisu toliko jaki, a mogu mladim igračima podići samopouzdanje ako dobro odigraju ili zabiju neki gol. Na njima je sve. Ja sam u reprezentaciju ušao s 21 godinom i do danas nisam izašao. U reprezentaciju treba ući pametno, sa srcem i borbenošću, uzeti svoje mjesto i ne prepustiti ga nikomu. Pomlađivanje je dobro jer Hrvatska pokazuje da ima mladih igrača, da oni nisu presušili. Ne može se vječno igrati za reprezentaciju. Mi nismo tu zbog novca, nismo pod ugovorom. Svatko od nas učinit će to kad osjeti da je vrijeme da se povuče, da prepusti mlađima taj teret. Samo treba pogoditi trenutak.

Jesu li ga pogodili Eduardo, Ogi i Pletikosa?

– To su njihove odluke i ja ih respektiram. Ne mogu odlučivati u ime Pletikose, Eduarda i Vukojevića. Sami su donijeli te odluke, nisu vezani ugovorima, prema tome, sutra bilo tko od nas, ako nije spreman igrati za reprezentaciju maksimalno, sa srcem, može otići kući.

Vi niste razmišljali o povlačenju?

– Izbornik i ja našli smo zajednički jezik. On je odlučio da mu ja trebam, poštujem njegovu odluku, vojnik sam reprezentacije. Nisam tu zbog novca, ni zbog prodaje ni zbog rekorda. Samo da pomognem koliko mogu.

Kako podnosite vijesti iz Ukrajine?

– Ovo je jedan od težih perioda u mom životu, ali što te ne ubije, to te ojača. Imam ugovor u Donjecku još dvije godine. Maksimalno ću biti posvećen svome klubu.

Je li se nešto promijenilo nakon Brazila u odnosima igrača i izbornika?

– Napravili smo analizu, rekli smo si sve što smo si trebali reći, bitno je da sve ostaje između nas. Bilo je puno razgovora, i nas igrača između sebe i igrača s izbornikom. Atmosfera je odlična, okrećemo novu stranicu, posvećeni smo novome cilju, EP-u u Francuskoj.

Nedostaje li prisnosti izbornika i reprezentativaca?

– Ne. Svaki izbornik donosi nešto svoje. A svi koji se nisu u svakom trenutku spremni podrediti režimu, mogu slobodno ići kući.

Čujete li se s Eduardom?

– Naravno, i s njim, i Pletikosom i Vukojevićem. Oni su puno učinili za hrvatsku reprezentaciju.

>> Izbornik je preuzeo odgovornost za smjenu generacije

Komentara 12

DI
dinamojavolim1
11:51 07.09.2014.

dario zbog onog sta si rekao o odlasku iz sahtara si pokazao kakav si covjek...pravi kapetan i covjek bravo

MU
muh
13:13 07.09.2014.

Srna je sanjal o Barceloni ali tamo nije imal šanse a sad je na kraju kariere i treba dati mesto u reprezentaciji mladžim isto je sa Olićem.

Avatar OHJOOOOOOJ
OHJOOOOOOJ
11:56 07.09.2014.

"Svatko od nas učinit će to kad osjeti da je vrijeme da se povuče, da prepusti mlađima taj teret. Samo treba pogoditi trenutak." Što to nisi rekao pletikosi prije kojih 5 godina. Možda bi i nešto napravili na Euru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije