TEŠKA SITUACIJA ZA ŠAHTAR

Darijo Srna: Sve smo izgubili, ostali smo bez kuće... Danas smo bez adrese

Darijo Srna
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/4
23.08.2022.
u 11:14

- Nama je rat počeo 2014., a ne 24. veljače. Izgubili smo naš rodni grad (Donjeck), izgubili smo naše navijače, naš stadion, naše kuće. Nakon toga smo igrali u Lavovu, Harkovu, Kijevu... Mi smo momčad bez adrese.

Sutra će biti točno šest mjeseci otkako je Rusija napala Ukrajinu i krenula u rat kojem se ne nazire kraj. No, nogomet se vraća u tu ratom pogođenu zemlju pa će tako sutra Šahtar protiv Metalista u Kijevu odigrati prvo kolo novog prvenstva.

O tome je za BBC govorio Darijo Srna, sportski direktor Šahtara i bivši kapetan hrvatske reprezentacije.

- S jedne strane sam tako sretan, ali s druge sam zabrinut jer je situacija u Ukrajini nejasna - rekao je Srna pa objasnio:

- U Kijevu i još nekim gradovima situacija je u redu. No, na snazi su posebna pravila. Ako se oglase sirene, moramo svi otići na parking i čekati 15, 20 minuta. Na taj način pokazujemo da smo svi isti. Budući da se puno naših navijača bori za Ukrajinu, bit će jako sretni kada Šahtar postigne prvi gol.

Osvrnuo se i na ukrajinski narod.

- Ovi ljudi zaslužuju biti sretni. Nisu loši, nisu ljubomorni, ne žele ništa što nije njihovo. Oni se samo bore za sebe, za svoju djecu i za svoju zemlju.

Koliko je gradova promijenio otkako je počeo rat?

- Nama je rat počeo 2014., a ne 24. veljače. Izgubili smo naš rodni grad (Donjeck), izgubili smo naše navijače, naš stadion, naše kuće. Nakon toga smo igrali u Lavovu, Harkovu, Kijevu... Mi smo momčad bez adrese.

Poslao je i poruku Ukrajincima.

- Ukrajincima mogu samo reći da smo svi zajedno i činimo sve da pomognemo jedni drugima. I tako mora biti do kraja.

A što ima reći Rusima?

- To ne mogu puno komentirati. Za mene su oni gotovi. Gotovi!

>> Pogledajte i redove u Maksimiru za ulaznice


 
Ključne riječi

Komentara 31

DU
Deleted user
11:55 23.08.2022.

Svaka čast Srni što je ostao da pomogne!

PI
Pilatus
13:19 23.08.2022.

Dario, uskoro ćete se vratiti na ponos ukrajine i ja vam to od srca želim! Slava Ukrajini, herojima slava!

BR
brojevi
12:09 23.08.2022.

Uporni ali zanemarivi broj Putinovih dežurnih gnojištara, protivnika RH, ORJUNAŠA I SLIČNE GAMADI, pokušava nametnuti opravdanost ruske invazije na nezavisnu Ukrajinu. To mogu samo nečastivi umovi bez imalo empatije i ljudskosti, petokolonaši u službi srpsko-ruske političke agende. Sram vas biloo ako srama uopće imate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije