NBA

Poraz Sixersa, 13 koševa Šarića

Dario Šarić/Pixsell
Foto: Nathan Denette/Press Association/PIXSELL
26.02.2018.
u 09:57

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je za goste igrao 30 minuta postigavši 13 koševa uz šut 5-17, pri čemu je trice gađao 2-7. Dodao je i osam skokova, te tri asistencije.

Košarkaši Philadelphia Sixersa doživjeli su gostujući poraz od Washington Wizardsa 94-109, a hrvatski košarkaš Dario Šarić upisao je za Sixerse 13 koševa i osam skokova.

Sixersi su u glavni američki grad doputovali s nizom od sedam uzastopnih pobjeda, no još jednom se pokazalo kako u Capital One Areni nemaju previše sreće. U posljednjih osam susreta upisali su osam poraza. Ključnim se pokazala druga četvrtina koju su Wizardsi dobili sa 17 koševa razlike i na poluvremenu su imali + 19.

- Teško se vratiti u utakmicu kada na poluvremenu gubiš sa skoro 20 koševa. Nedostajalo nam je energije. Moram pohvaliti Wizardse jer su odigrali odlično, no naša igra u obrani je bila vrlo slaba - kazao je trener Sixersa Brett Brown.

Hrvatski košarkaš Dario Šarić je za goste igrao 30 minuta postigavši 13 koševa uz šut 5-17, pri čemu je trice gađao 2-7. Dodao je i osam skokova, te tri asistencije. Joel Embiid je predvodio Sixerse sa 25 koševa i 10 skokova, dok je Ben Simmons ubacio 16 koševa. U domaćim redovima najefikasniji su bili Bradley Beal sa 24 koša, te Otto Porter Jr. sa 23 koša.

- Za nas je ovo iznimno važna pobjeda. Odigrali smo sjajno prvo poluvrijeme, a u nastavku smo uspjeli obraniti prednost. Dobro smo se kretali, a u obrani smo odlično zatvarali - kazao je trener Wizardsa Scott Brooks.

Iznenađenje večeri priredili su košarkaši San Antonio Spursa koji su na gostovanju pobijedili doprvaka Cleveland Cavalierse 110-94 i tako prekinuli niz od četiri poraza.

Nakon tri izjednačene četvrtine, gosti su posljednju dionicu otvorili serijom 11-0 pobjegavši na +13 (87-74). Cavsi su smanjili na osam koševa minusa, ali više od toga nije išlo premda je LeBron James zabio 33 koša, te dodao 13 skokova i devet asistencija. Nakon utakmice James je imao velikih prigovora na suđenje. Gostima je tijekom utakmice dosuđeno svega 12 osobnih pogrešaka pri čemu tek tri u drugom poluvremenu.

- Nije mi jasno zašto sam imao toliko malo slobodnih bacanja. Imao sam svega četiri slobodna bacanja, a tukli su me cijelo vrijeme - kazao je James.

Goste su do pobjede predvodili LaMarcus Aldridge sa 27 koševa, te Danny Green sa 22 koša, a još pet igrača je imalo dvoznamenkasti broj koševa.

- Svaka pobjeda za nas je važna. U posljednje vrijeme imamo uspona i padova, a ova pobjeda je posebna jer je ostvarena protiv jedne od najboljih momčadi u ligi - kazao je Green. Ante Žižić je za Cavse igrao tek jednu minutu upisavši jedan skok.

U najzanimljivijoj utakmici večeri New Orleans Pelicansi su na gostovanju nakon produžetaka pobijedili Milwaukee Buckse 123-121. Bila je to peta uzastopna pobjeda Pelicansa što je njihov najduži pobjednički niz u posljednje tri godine. Dobili su i zadnjih šest produžetaka pri čemu dva u posljednja tri dana.

Do pobjede su vrlo lako mogli i domaćini. Milwaukee je 10 sekundi prije kraja produžetka imao napad, no drugi strijelac lige Giannis Antetokounmpo je promašio šut za novi produžetak, dok je u nastavku akcije Jason Terry zabio tricu, ali nakon isteka vremena.

- Sjajno je pobijediti nakon ovakve drame. Znali smo da će u zadnjem napadu ići na Antetokounmpoa. Pokušali smo zatvoriti njegov šut od table i uspjeli smo - kazao je trener New Orleansa Alvin Gentry. Goste je do pobjede predvodio Jrue Holiday sa 36 koševa, Anthony Davis je dodao 27 koševa i 13 skokova, a Rajon Rondo 16 koševa i 12 asistencija. Kod Bucksa najefikasniji je bio Khris Middleton sa 25, dok su Antetokounmpo i Eric Bledsoe dodali po 20 koševa.

Rezultati susreta NBA lige:

Cleveland - San Antonio   94-110 (Ante Žižić je za Cleveland igrao jednu minuta upisavši jedan skok)
Charlotte - Detroit       114-98
Milwaukee - New Orleans   121-123 (produžetak)
Washington - Philadelphia 109-94 (Dario Šarić je za goste igrao 30 minuta upisavši 13 koševa i 8 skokova)
Denver - Houston          114-119

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
10:19 26.02.2018.

trice je loše gađao šteta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije