Dinamo nastavio niz

Fernandes majstorijama donio preokret protiv Splita

Dinamo - Split
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
1/7
15.02.2014.
u 18:54

Kako je najavljeno, za maksimirski klub trebala bi zaigrati dvojica debitanata, vratar Ježina i stoper Taravel

Dinamo je upisao novu pobjedu, slavio je nad Splitom, iako do te 2:1 pobjede nije došao nimalo lako, a još manje lepršavom igrom kako su to u Maksimiru najavljivali.

Dinamo je u početnih jedanaest igrača imao ček sedam stranaca te na klupi još dvojicu (Sandomierski i Beqiraj), no ta legija stranaca nije odigrala baš nekakvo dojmljivo poluvrijeme. Plavi jesu bili bolji, imali su daleko veći posjed lopte, više udaraca, ali prave prilike baš i nisu stvari.

Plavi su krenuli prilikom Fernandesa već u trećoj minuti kada je tukao pored vratiju, pa je malo kasnije Soudanijev pokušaj skrenuo vratar Vuković. No, nije ni Split bio bezazlen, Stanko Mršić u prvom dijelu poluvremena nije igrao bunker, Split je dobro izlazio pa je debitant na vratima plavih Antonijo Ježina u 13. minuti upisao svoju prvu obranu za plave kada je tukao Bagarić. No, par minuta kasnije prvi put je kao vratar plavih morao i u svoju mrežu po loptu, Split je poveo. Glavina je ubacio, Bagarić skrenuo taman do Kvesića koji je pogodio suprotni kut. Ježina je bio nemoćan, iako je toj akciji prethodilo njegovo nepotrebno izbacivanje lopte iz terena.

Split nije dugo vodio, samo osam minuta. Tada je Pinto dobro ubacio, Fernandes si glavom prebacio i desnom nogom volejem pogodio za izjednačenje. Doista krasan potez.

Plavi su pokušavali doći do vodstva, no teško su dolazili pred sama vrata gostiju koji su se povukli i sve svoje igrače postavili pred svojih 16 metara. Doduše, imali su i jednu kontru koja im je zaustavljen zbog zaleđa, no dojam je da su tu suci pogriješili.

Za plave je prvi put u Maksimiru zaigrao i Cleyton, no u prvih 45 minuta u Puli koje je odigrao bio je mnogo bolji nego jučer 60 minuta na 'svom' stadionu. Debitirao je za Dinamo i Francuz Jeremy Taravel i dobro je odradio svoju zadaću, a pokazao je i da ima 'finu' ljevicu kojom može dobro gađati i dalekometno.

Brzo je Dinamo u nastavku stigao do prednosti i ponovno je strijelac bio Fernandes. Iako se malo prije pogotka Zoran Mamić ljutio na njega zbog jedne glupe povratne lopte prsima, Čileanac je u 53. primio loptu, krenuo prema obrambenom zidu domaćina i opalio s 20 metara, neobranjivo u kut. Mogli su plavi i osigurati pobjedu samo koju minutu kasnije, Čop je bio sam pred Vukovićem, no vratar Splita bio je uspješniji.

Plavi su tako upisali novu pobjedu i dalje mirno drže bodovnu prednost na vrhu prvoligaške karavane.

Ključne riječi

Komentara 2

Avatar mohito
mohito
19:44 15.02.2014.

u onoj sansi copa loptu je copu s noge skinul neko iz obrane splita a ne golman kak pise u clanku, ali je to cop moral zabit…dinamo igra stihijski i bez ikakve organizacije ili prepoznatljive igre a sve se svodi (ko i uvijek) na pojedinacne poteze - od kad je umjesto claytona usal mali halilovic, desna dinamova strana (lijeva splitova) je bila stalno prazna i skoro svi napadi splita su dolazili prek te strane - halilovicu je to slaba tocka, ne sudjeluje u obrani, ali jos je mlad, mozda to popravi…ali ak je ovo to napadacko i leprsavo lice dinama koje najavljuje mladi dalton, onda je to jadno i ne razlikuje se puno od ivankoviceve ere...

B2
bokida 2
20:54 15.02.2014.

Ova igra Dinama je toliko loša da čovijek ponekad razmišlja na koju stranu kreće njihov napad.Da je danas na suprotnoj strani bila malo ozbiljnija momčad Ježina bi puno puta vadio loptu.Puno tu još ima posla jer ovako svako igra nekuu svoju igru dok je jadni Lima propuh ko u tunelu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije