SVIJET U ŠOKU

Detalji užasne ucjene Schumacherove obitelji: Tražili milijune, a zbog jednog svi su skočili na noge

Formula 1
26.09.2024.
u 08:50

Stariji muškarac je navodno informacije kupio za peteroznamenkasti iznos od bivšeg člana zaštitarske službe koja je radila za Schumacherovu obitelj.

Njemačko tužiteljstvo tražilo je da se trojac osumnjičen za pokušaj ocjene obitelji sedmerostrukog prvaka Formule 1 Michaela Schumachera pojavi pred sudom, javlja ugledni francuski dnevnik L‘Equipe. 53-godišnji otac i 30-godišnji sin iz njemačkog mjesrta Wuppertala optuženi su za iznudu 15 milijuna eura od Schumacherove obitelji. Kako se navodi u priopćenju tužiteljstva, dvojac je prijetio da će na tzv. "darknetu" objaviti informacije, odnosno fotografije za koje obitelj ne želi da dospiju u javnost. 

Stariji muškarac je navodno informacije kupio za peteroznamenkasti iznos od bivšeg člana zaštitarske službe koja je radila za Schumacherovu obitelj. Bivšeg zaštitara tuži se da je neovlašteno preuzeo podatke, i to se vjerojatno dogodilo kada je napustio radno mjesto u ožujku 2021. godine.

VEZANI ČLANCI:

Radi se vrlo osjetljivim fotografijama Michaela Schumachera prije i poslije teške nesreće na skijanju 2013. u francuskom Méribelu pa obitelj nikako ne želi ne one dospiju u javnost. Drama se dogodila 3. lipnja ove godine, stariji član ucjenjivačkog dvojca više je puta zvao Schumacherovu obitelj kako bi iznudio 15 milijuna eura.

Oni su od njega navodno tražili dokaz da su fotografije u njegovom posjedu, zbog čega je 53-godišnjak u pomoć pozvao sina koji je trebao poslati dokaze putem maila, ali taj mail policija zasad ne može pronaći. Najstarijem ucjenjivaču prijeti od jedne do čak petnaest godina zatvora. Njegov sin, optužen za suučesništvo, može dobiti blažu kaznom i trenutno se nalazi na slobodi. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije