odluka iduće godine

Devet gradova želi Zimske olimpijske igre

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu
Foto: DPA/PIXSELL
1/31
03.04.2018.
u 14:18

Kandidati sada imaju rok do listopada do kada moraju predati i službenu kandidaturu, a MOO će domaćina ZOI 2026. izabrati u rujnu iduće godine.

Međunarodni olimpijski odbor (MOO) je objavio kako je devet gradova pokazalo interes za organizaciju zimskih olimpijskih igara 2026. godine.

Među kandidatima su i Calgary, Sapporo, Cortina d’Ampezzo i Torino koji su već bili domaćini ZOI.  Cortina je bila domaćin 1956. godine, Sapporo 1972. godine, Calgary 1988. godine, a Torino 2006. 

Pojedinačne kandidature istaknuli su Calgary, Graz, Stockholm, Sion, Erzurum i Sapporo, dok su zajedničku kandidaturu najavili Cortina d’Ampezzo, Milan i Torino.

Kandidati sada imaju rok do listopada do kada moraju predati i službenu kandidaturu, a MOO će domaćina ZOI 2026. izabrati u rujnu iduće godine.

"MOO okreće stranicu prilikom izbora domaćina olimpijskih igara. Naš cilj neće biti rekordan broj sudionika, već u konačnici izabrati najbolji grad za najbolje sportaše svijeta," kazao je predsjednik MOO-a Thomas Bach.

Iduće ZOI održat će se 2022. u Pekingu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije