Afrički kup nacija, finale

Didier Drogba i društvo vredniji 20 puta od Zambijaca...

'Ivory Coast\'s striker Didier Drogba (C) fights for the ball with Libya\'s defender Ali Salama during their friendly soccer match in Abu Dhabi January 16, 2012. REUTERS/Rabih El Moghrabi (UNITED ARAB
'STRINGER'
12.02.2012.
u 10:43

David protiv Golijata, tako bi se mogao opisati finalni dvoboj. Dok igrači Bjelokosne Obale vrijede 169 milijuna eura, Zambijci vrijede samo 8,7 milijuna eura.

U finalu Afričkog kupa nacija večeras u 20.30 sati susret će se Bjelokosna Obala i Zambija. Dok su Didiera Drogbu i društvo (Yaya i Kolo Toure, Gervinho, Eboue, Kalou) svi očekivali u finalu, Zambijci su napravili malo čudo. Prvo su izbacili Senegal, a u polufinalu i Ganu. Iako su protiv Gane većinu utakmice bili u “mišjoj rupi”, Zambijci su iz jedne kontre šokirali sve na tribinama i prošli u finale.

Bjelokosna Obala na naslov čeka već 20 godina, a Zambijci su još bez titule, iako su već igrali dva finala (1974. i 1994. godine).

David protiv Golijata, tako bi se mogao opisati finalni dvoboj. Dok igrači Bjelokosne Obale vrijede 169 milijuna eura, Zambijci vrijede samo 8,7 milijuna eura. Od toga samo napadač Mayuka (Švicarski Young Boys) vrijedi 4,5 milijuna.

– Ne vjerujem da će nas podcijeniti. Previše žele naslov da bi se kockali – smatra izbornik Zambije Herve Renard.

– Napast ćemo ih od prve minute – poručio je Gervinho, koji će u napadu biti s Drogbom i Kalouom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije