NAGRADNI FOND

Dijamantna liga gubi zvijezde poput Sandre Elkasević? Nudi im nevjerojatan novac za ostanak

Pariz: Sandra Elkasević s broncom oko vrata na Olimpijskim igrama
Igor Kralj/PIXSELL
02.10.2024.
u 19:33

Svaka disciplina bit će prisutna od četiri do sedam puta na putu do finala, sva 32 prvaka Dijamantne lige bit će okrunjena u Zürichu, gdje će primiti svoje lovorike i podijeliti rekordnih 8.31 milijuna eura.

AtletskaDijamantna liga 2025. započet će 26. travnja u Kini u Xiamenu, prema rasporedu koji su u srijedu objavili organizatori, koji su povećali svoje nagrade kako bi se suočili s natjecanjem s "Grand Slam track", koju je pokrenula bivša američka atletska zvijezda Michael Johnson. Kao i prošle godine, na programu je 15 mitingaa Dijamantne lige koja će završiti dvodnevnim finalom u Zürichu 27. i 28. kolovoza, a povratak Rabata jedina je značajna promjena u kalendaru.

Svaka disciplina bit će prisutna od četiri do sedam puta na putu do finala, sva 32 prvaka Dijamantne lige bit će okrunjena u Zürichu, gdje će primiti svoje lovorike i podijeliti rekordnih 8.31 milijuna eura. Kako bi nastavili privlačiti najbolje, organizatori su povećali nagradni fond na 9.24 milijuna dolara (8.33 milijuna EUR), iznos koji je i dalje niži od 12.6 milijuna dolara (11.36 milijuna EUR) obećanih na Grand Slam tracku.

VEZANI ČLANCI:

Ova nova profesionalna serija nudit će četiri godišnja mitinga od po tri dana, između travnja i rujna, a n aprogramu će biti  samo utrke (kratki sprint, dugi sprint, visoke prepone, niske prepone, srednje i duge staze). Pobjednik svakog “Grand Slama” dobit će 100.000 dolara, drugi 50.000 dolara, sve do osmog koji će dobiti bonus od 10.000 dolara,u nagrade veće od tri milijuna dolara po natjecanju. Četverostruki olimpijski pobjednik Michael Johnson, koji je obećao okupiti "kremu" u međusobnim okršajima, već je rezervirao niz olimpijskih pobjednica u Parizu, uključujući Sydney McLaughlin-Levrone, pobjednicu na 400 metara prepone .

Najavljeno je i cijelo olimpijsko postolje u ženskoj utrci na 100 metara s preponama, Amerikanka Masai Russell (zlato), Francuskinja Cyréna Samba-Mayela (srebro) i Portorikanka Jasmine Camacho-Quinn (bronca), kao i tri osvajača medalja na 1.500 za muškarce. najavljeni su i američki sprinteri Melissa Jefferson, Fred Kerley i Kenny Bednarek, svi osvajači olimpijskih medalja u Parizu.
Potpuni raspored Dijamantne lige 2025.:

26. travnja: Xiamen
3. svibnja: Suzhou
16. svibnja: Doha
25. svibnja: Rabat
6. lipnja: Rim
12. lipnja: Oslo
15. lipnja: Stockholm
20. lipnja: Pariz
5. srpnja: Eugene (SAD)
11. srpnja: Monako
19. srpnja: London
16. kolovoza: Chorzow (POL)
20. kolovoza: Lausanne 
22. kolovoza: Bruxelles
27.-28. kolovoza: Finale u Zürichu

Komentara 1

MI
mikimouse12
20:24 02.10.2024.

Zasto bi izgubila Dijamantna liga Sandru ako se ovdje radi samo o sprint utrkama?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije