'BILO JE I VRIJEME'

Sandri Elkasević smiješi se bogatstvo, hrvatska kraljica diska mogla bi dobro zaraditi

Zagreb: 74. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska, žene
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/3
19.09.2024.
u 22:06

Za svaki od mitinga tijekom sezone osiguran je nagradni fond od 500.000 dolara, dok će nagrade po disciplinama varirati između 30.000 i 50.000 dolara

Nagradni fond na mitinzima atletske Dijamantne lige sljedeće će godine iznositi rekordna 9,24 milijuna dolara, objavili su organizatori. "Ovo je za gotovo jednu trećinu veći iznos od onoga koji je isplaćivan tijekom razdoblja pogođenog pandemijom od 2021. do 2024. godine", piše u priopćenju.

Organizatori su dodali kako će, kada se nagradnim fondovima pridodaju i troškovi putovanja, smještaja te startnine, ukupni iznos koji će biti isplaćen premašiti 18 milijuna dolara. Za svaki od mitinga tijekom sezone osiguran je nagradni fond od 500.000 dolara, dok će nagrade po disciplinama varirati između 30.000 i 50.000 dolara, a na finalu Dijamantne lige dijelit će se 2,24 milijuna dolara, odnosno između 60.000 i 100.000 dolara po disciplini.

Od hrvatskih atletičara sljedeće sezone u Dijamantnoj ligi sigurno ćemo gledati Sandru Elkasević u bacanju diska, Saru Kolak u bacanju koplja, Filipa Mihaljevića u bacanju kugle te Filipa Pravdicu u dalju.

– Bilo je i vrijeme da i atletičari budu malo više nagrađeni za ono što rade. Iza sebe imam već pet-šest nastupa na mitinzima Dijamantne lige. Nadam se da ću biti na razini u novoj sezoni i da ću dobiti poziv za još pokoji miting – istaknuo je Pravdica.

Finale Dijamantne lige ove godine održano je u Bruxellesu, a za domaćina finala 2025. određen je Zürich.

FOTO Jakirovića će nakon otkaza tješiti zgodna supruga Marina. Evo tko je ona

Zagreb: 74. memorijal Borisa Hanžekovića, bacanje diska, žene
1/8

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije