Proglašenje

Din Sinovčić i Emma Mečić najbolji parasportaši u 2023. godini

Zagreb: Proglašenje najuspješnijih parasportaša za 2023. godinu
Igor Soban/PIXSELL
02.02.2024.
u 20:13

Najuspješniji parasportaši u neparaolimpijskim sportovima su Stipe Barić (paratekvondo) i Ruža Markešić (kuglanje za slijepe i slabovidne)

Dvadeset sedmi put Hrvatski paraolimpijski odbor (HPO) priredio je završnu godišnju svečanost – Dan hrvatskog parasporta, s dodjelom nagrada najuspješnijim sportašicama, sportašima, trenerima u godini na izmaku te zaslužnim sportskim dužnosnicima, a nagrade su podijeljene u 10 kategorija.

Priznanje za najboljeg parasportaša drugu godinu uzastopce osvojio je Dino Sinovčić. Najbolji hrvatski paraplivač prošle godine osvojio je srebrnu medalju na 100 metara leđno u disciplini S6 na Svjetskom paraplivačkom prvenstvu u Manchesteru. Bila je to njegova treća medalja u nizu na svjetskim prvenstvima nakon dva zlata osvojena 2019. u Londonu i 2022. u portugalskom Funchalu na Madeiri. Sjajni Splićanin ima i broncu s posljednjih Paraolimpijskih igara u Tokiju u svojoj najjačoj disciplini 100 m leđno te zlato s Europskog prvenstva u Dublinu 2018., srebro s EP-a 2021. u Funchalu i broncu iz 2009. u Reykjaviku.

U ženskoj konkurenciji slavila je 17-godišnja Emma Mečić. Mečić je na SP-u u Manchesteru priredila senzaciju osvojivši srebrnu medalju na 400 m slobodno (S9) sa svega 16 godina. Bila je to prva srebrna medalja za hrvatsko žensko paraplivanje na svjetskim prvenstvima nakon 25 godina i srebra Ane Sršen 1998. u Christchurchu. Nagradu za najuspješniju parasportsku ekipu dobile su parastolnotenisačice Helena Dretar Karić i Anđela Mužinić Vincetić, koje su na Europskom prvenstvu u Sheffieldu osvojile zlato u paru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije