3. PRETKOLO LP-A

Dinamo doznao idućeg protivnika u Europi, igrat će protiv starog znanca

Zagreb: Europska liga, 6. kolo, GNK Dinamo - PFC Ludogorec
Igor Kralj/PIXSELL
26.07.2022.
u 22:58

Prva utakmica Dinama i Ludogoreca igrat će se drugog ili trećeg kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Dinamo je večeras u Skoplju svladao Shkupi i nakon 2:2 iz prve utakmice na Maksimiru prošao u treće pretkolo Lige prvaka. A tamo ga čeka bugarski Ludogorec koji je izbacio irski Shamrock Rovers. Prvak Bugarske najveći dio posla obavio je u prvoj utakmici kada je slavio 3:0, a večeras je na uzvratu bilo 2:1 za irsku momčad.

Prva utakmica Dinama i Ludogoreca igrat će se drugog ili trećeg kolovoza, a uzvrat je tjedan dana kasnije na Maksimiru.

Dosadašnji susreti s Ludogorecom

Bit će to treći put da se sreću ova dva kluba, a aktualni trener Dinama Ante Čačić još itekako pamti susrete od prije deset godina kad je bilo dramatično s njima. U prvoj utakmici u Bugarskoj bilo je 1:1, Ante Rukavina zabio je u posljednjim trenucima susreta. A onda ludi uzvrat u Zagrebu, dvaput je momčad koju je tada vodio Ivajlo Petev vodila, 1:0 i 2:1, da bi Rukavina svojim drugim pogotkom na toj utakmici izjednačio. Čekao se samo kraj, igrala se osma minuta nadoknade vremena jer su se bugarski igrači do "besvijesti" izležavali. I već se vidjela katastrofa, miran je ostao samo Čačić.

– Što se tresete, zabit ćemo – rekao je svojoj klupi i – zabio je Domagoj Vida u toj 98. minuti.

No, plavi pamte i loše susrete s ovim klubom. U sezoni 2013./14. igrali su s njima u skupini Europske lige i nisu se dobro proveli. Branko Ivanković vodio je plave u Sofiju (nije se igralo u Razgradu) i izgubio s 0:3. Ni u Maksimiru nije bilo puno bolje, plavi su upisali novi poraz, 1:2, a za momčad koju je tada vodio Zoran Mamić zabio je Duje Čop.

U Ludogorecu je od prošle zime, nakon odlaska Kristijana Kahline, naš vratar Simon Sluga, zasad kao rezerva. Najvrjedniji im je igrač Bugarin Kiril Despodov (3,5 milijuna eura). Na klupi je trener Ante Šimundža (50), Mariborčanin oca Hrvata i majke Slovenke, čija momčad vrijedi 29,6 milijuna eura. Prije Ludogoreca trenirao je Muru, Maribor, Aluminij i austrijski GAK. U prvom pretkolu izbacili su nikšićku Sutjesku s ukupnih 3:0.  sretali. 

>> Pogledajte i razgovor s Nenadom Črnkom

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Bud Humski
Bud Humski
23:49 26.07.2022.

Ovaj Shkupi je dobro namucio Dinamo iako je vjerujem vecina nas mislila da ce ih Dinamo pregaziti "k'o plitak potok". Za nadati se da ce biti bolje protiv Bugara. Nisu oni protivnik od kojeg bi trebalo strahovati, ali bilo bi pogubno podcijeniti ih. Nadam se da ce za tjedan dana Dinamo biti mnogo bolji, da ce proci Bugare i osigurati barem UEFA ligu. Sve drugo bilo bi neuspjeh i nagovjestaj financijskih problema za klub.

FR
freeshooter
23:22 26.07.2022.

Nekako se nadam da su loše igre pojedinaca, time i momčadi, ipak rezultat početka sezone i postepenog dizanja forme, možda i taktike za njih...nismo pravi, prespora igra bez ritma i presinga, puno grešaka...nadam se da ćemo protiv Ludogoreca biti oni pravi i moćni plavi lavovi...ale ale dinamo ale...

BI
Binkić
08:03 27.07.2022.

S ovim genijalcom na klupi šanse nikakve.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije