FANTASTIČNE VIJESTI

Dinamo je na pragu senzacionalnog podviga u Ligi prvaka. Evo što se treba poklopiti za povijest

Slavlje nogometaša Dinama nakon pobjede nad Qarabagom u prvoj utakmici play-offa Lige prvaka
Luka Stanzl/PIXSELL
21.08.2024.
u 10:56

Football Meets Data, poplarna stranica za nogometnu statistiku i analitiku, kaže da je jako bitno koji će klub na kraju iduće sezone biti na drugom mjestu projicirane tablice

Hrvatski prvak Dinamo je na korak do plasmana u Ligu prvaka ove sezone nakon što odigra samo jedno pretkolo, ali zato što sjajno kotira na tablici prvaka s navedenim statusom, otvara mu se i to mogućnost da idućeg ljeta bez ijednog pretkola uđe u Ligu prvaka i uzme desetke milijuna eura, što je svakako sjajna stvar za klub iz Maksimira. 

Dinamo je s koeficijentom 45.000 trenutno na trećem mjestu tablice prvaka ili potencijalnih prvaka zemalja koje ne daju izravne sudionike Lige prvaka, iza Šahtara (47.000) i Rangersa (55.000), ali prolaskom protiv Qarabaga idućeg tjedna dobiva tri boda. S njima će hrvatski prvak preskočiti ukrajinskog i biti drugi, sa 7 bodova manje od škotskog velikana.

Football Meets Data, poplarna stranica za nogometnu statistiku i analitiku, kaže da je jako bitno koji će klub na kraju iduće sezone biti na drugom mjestu projicirane tablice. Ukoliko Rangers, trenutno uvjerljivo prvi na ovoj tablici, iduće sezone ne osvoji škotsko prvenstvo ispada s ove tablice, a prvo mjesto na njoj uzima idući najbolje rangirani klub.

VEZANI ČLANCI:

Ovo je pod uvjetom da taj klub osvoji nacionalno prvenstvo iduće sezone i da osvajač Lige prvaka 2024/25 bude klub koji je u domaćem prvenstvu završio na mjestu koje vodi u Ligu prvaka, što je lako izvedivo. Rangers već tri sezone nije osvojio naslov prvaka jer u Škotskoj dominira Celtic, tako da se Dinamu smiješe vrata raja bez pretkola. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 1

FR
freeshooter
11:37 21.08.2024.

...bio sam rekao, a dobro je i ponovit, ovo su sve sjajne vijesti za Dinamo i naš nogomet, otvorilo se, bolje nije moglo, ovo je kruna višegodišnjeg rada... znači sada smo već na pragu tog raja, i korak da direktno budemo među najvećim... isto će biti i podloga za daljni još veći razvoj i nove uspjehe Dinama... a sve ustvari sve kako je netko to unaprijed rekao, vidio u svojim vizijama, i postavio kao nužni cilj Dinama prije reforme LP... i treba se svima zahvaliti, onome tko je godinama strpljivo gradio ovakav veliki Dinamo, svima koji su ostavili dio sebe za ovaj uspjeh, a najbolje nam tek slijedi... vooolim te Dinamooo... idemo dalje samo jako... ale, ale dinamo ale...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije