Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POTPISAO ZA SALZBURG

Dinamo je pogriješio, HNS to ne smije ponoviti: "Bijeli Pogba" na meti je Austrije!

Foto: Privatni album
1/4
12.06.2022.
u 13:21

- Zna odakle potječe i znam koliko on voli Hrvatsku i Dinamo. Znam da ima želju jednog dana nastupati za hrvatsku reprezentaciju, ali treba uzeti u obzir i da mu je Austrija dala jako puno.

Austrijski Hrvat Oliver Lukić (15) potpisao je ugovor s RB Salzburgom, iako ga je duže vrijeme pratio Dinamo, no izostanak dovoljne i(li) pravovremene reakcije kluba iz Maksimira omogućio je prvaku Austrije dobiti ga uz sebe i na njemu graditi budućnost.

Ne zovu mladića bez razloga "bijelim Pogbom". Kapetan je austrijske reprezentacije do 16 godina, bio je kapetan bečke Austrije u uzrastu do 16 godina i već po tome je jasno da se radi o lideru. Ne samo zbog nogometnih sposobnosti već i zbog sposobnosti van travnjaka.

Salzburg je u utrci za njim pobijedio ne samo Dinamo nego Köln i Wolfsburg, koji su itekako "zagrizli" za mladića. Uz podršku agenta Danka Đikića,te Nikija Pavleka i Dražena Bobana, zajednički su odlučili da je austrijski prvak uistinu najbolji klub koji je prepoznao Oliverove kvalitete i potencijal te da će mu biti omogućena vrhunska podrška.

Oliver je rođen u Austriji, a njegov otac Valentin doselio se iz tadašnje Jugoslavije kad je imao 14 godina te jeza Večernji list istaknuo kako je Oliver jako ponosan na svoje hrvatsko podrijetlo.

Foto: Privatni album

- Zna odakle potječe i znam koliko on voli Hrvatsku i Dinamo. Znam da ima želju jednog dana nastupati za hrvatsku reprezentaciju, ali treba uzeti u obzir i da mu je Austrija dala jako puno - rekao nam je njegov otac pa objasnio što misli pod "Austrija mu je dala jako puno":

- Ne samo da se uz nogomet školovao u sportskoj školi nego je bio svrstan u "Projekt 12" Austrijskog nogometnog saveza. To vam je projekt u kojem oni odaberu 12 elitnih igrača na koje računaju i koje se trude graditi i zaštititi, a Oliver je bio jedan od najmlađih igrača u tom projektu. Tad nije potpisao nikakav ugovor jer je napunio tek 15 godina, ali očekuje se da će brzo doći i do toga.

Treneri i razni stručnjaci koji su pratili njegov razvoj, imaju samo riječi hvale za Olivera. A zapažen je i od strane Roberta Prosinečkog.

- Jednom je rekao da je mali jako dobar, a Branko Strupar išao ga je gledati na utakmici protiv Njemačke i bio je oduševljen. Nije Branko tip koji bi samo tako došao i rekao: "Mali, to je to". Iskreno, ja sam možda malo euforičan s pohvalama jer radim s tim dječacima, ali ljudi poput Robija i Branka sigurno nisu - izjavio je Oliverov nekadašnji trener Nikica Pavlek.

Ako ne bude nekih većih ozljeda ili nepogodnih životnih situacija, bi li Oliver mogao biti važna karika hrvatske A-reprezentacije?

– Milijun posto sam siguran u to. Ako je dovoljno dobar za sve velike klubove koji su pokazali interes, dovoljno je dobar i za našu reprezentaciju – kazao nam je Pavlek.

Dakle, ono HNS mora naučiti iz greške vodstva Dinama pa ne pogriješiti i prepustiti takav talent Austriji...

>>> Hrvatski navijači napravili show u Kopenhagenu

Ključne riječi

Komentara 10

JU
juma
14:55 12.06.2022.

Ključno pitanje jeste odakle su roditelji porijeklom? Oni porijeklom iz BiH uglavnom izaberu Hrvatsku, ako je bez BiH korijena, to će ići nešto teže. Austrija medjutim, za razliku od Njemačke, nogometno i nije neki izbor, tako da imamo dobre šanse.

BA
Bajs
13:48 12.06.2022.

"Projekt 12" Austrijskog nogometnog saveza. To vam je projekt u kojem oni odaberu 12 elitnih igrača na koje računaju i koje se trude graditi i zaštititi, a Oliver je bio jedan od najmlađih igrača u tom projektu. Tad nije potpisao nikakav ugovor jer je napunio tek 15 godina, ali očekuje se da će brzo doći i do toga" Otkad se to potpisuju ugovori s nogometnim savezima? Koliko znam, ugovori se potpisuju samo s klubovima, nogometnog savezu mladi Oliver može eventulno usmeno obećati da će nastupati za Austriju.

Avatar antikomunist6
antikomunist6
18:24 12.06.2022.

Dinamo je pogriješio! To je bitno. Koeln ili Wolfsburg ne. Oni ne mogu pogriješiti. Jedino Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije