Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PLAVI MERCATO

Dinamo je zainteresiran za jednog od dva Rijekina stopera. Evo kakva je situacija s ostankom Vidovića

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
28.05.2024.
u 08:00

Sportski direktor plavih Marko Marić zacijelo će sad imati najviše posla jer slijedi prijelazni rok, bit će puno priča o dolascima i odlascima, ali on o tome sigurno neće pričati. Pokušat će raditi u tajnosti, no još se osvrnuo na ovu, na kraju, sjajnu slavljeničku sezonu.

Duga je noć iza nogometaša Dinama, jutro je zacijelo bilo teško nakon slavljeničke noći. No, u Dinamu su se skupili čelnici i poželjeli javnosti prenijeti svoje dojmove već u 10 sati.

– Malo je prerano za ovakvu konferenciju, ali posao je takav. Mi ovdje radimo puno i rano i nije nam problem dignuti se iako smo jučer bili malo u 'štimungu'. Hvala navijačima, igračima, treneru, stručnom stožeru i svima oko kluba, ovoj novoj grupaciji, koja je dala sve od sebe da se usklade sa svima nama, jer ipak nisu ljudi iz nogometa. Čestitam svima – rekao je predsjednik Dinama Velimir Zajec, a trener Sergej Jakirović dodao:

– To su bile scene koje se pamte cijeli život. Fantastična atmosfera, organizacija i tek kad se popnete na binu izgleda kao da ima sto tisuća ljudi. Meni se ispunio san jer smo osvojili sve što se moglo osvojiti. Kad gledaš neke dočeke na Trgu, nekako se zamišljaš u tim situacijama... Ne sjećam se što sam govorio, samo se sjećam koju sam pjesmu poveo. Hvala navijačima od srca, bili su uz nas i kad nam nije dobro išlo. Sad se treba malo odmoriti i čeka nas veliki posao, osobito Marka Marića.

GALERIJA Dinamov spektakl u Zagrebu

Rijeka: Susret Rijeke i Dinama u drugoj utakmici finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
1/116

Zajec mijenjao žene, ne trenere

O slavlju je kratko govorio i sportski direktor Marko Marić:

– Bilo je predivno, to se nikad ne zaboravlja. Kad vidite malu djecu da trče uz autobus, tu iskrenu ljubav i strast prema nogometu, ja to sigurno nikad neću zaboraviti. To nam je samo dodatni motiv da nastavimo raditi i da napravimo još veći iskorak.

No, to je bio uvod, glavna tema te 'konferencije za medije' (kasnije ćemo objasniti zašto je konferencija u navodnicima) bili su medijski napisi o tome da trener Sergej Jakirović nije imao ili nema podršku vladajuće garniture.

– Nisam osoba koja o tome treba pričati jer o Jakirovićevoj smjeni nije bilo ni govora. Ja sam uvijek bio uz trenera u bilo kojem klubu u kojem sam radio. Imam puno iskustva i znam da se rezultat može napraviti samo ako imaš kontinuitet u svim aspektima kluba. Ne volim puno mijenjati trenere, više sam u životu mijenjao žene. Nažalost, takav mi je život. Maksimalna podrška s moje strane treneru i sportskom direktoru. Mislim da ćemo svi imati još bolje rezultate. Pred nama je teška sezona za koju se već moramo pripremati, bit će naporna – rekao je predsjednik Zajec i dodao:

– Financijski se moramo izgraditi i vjerujem da će nam malo pomoći i Real Madrid u finalu Lige prvaka. Ponavljam, trener ima maksimalnu podršku. Stalno pričamo, često dolazi gore kod nas i pričamo o nogometu.

VEZANI ČLANCI:

Nakon pobjede u finalu Kupa u Rijeci, sâm Jakirović je rekao da mora o svemu razmisliti, razgovarati s čelnicima kluba, pa je i to bilo malo intrigantno. No, o njegovu ostanku očito dvojbi nema.

– Moram reći da nikad u Dinamu nisam osjetio nepovjerenje. Uvijek je bio mir i vjera u ovu momčad. Naravno da imate uspona i padova, to je nogomet, ali znao sam da je ova sezona maraton i da će na momčadima koje smo ganjali pritisak biti sve veći.

Sve zajednički radimo, maksimalno pričamo i moramo imati i različita mišljenja, što je dobro. Moramo gledati naprijed, imamo dosta prostora i bitno je da planski, a već smo to počeli raditi, napravimo dobre poteze za sljedeću sezonu. Već otprilike znamo gdje bismo se pojačavali i što nam treba. Vjerojatno će neki i otići, sjest ćemo i razmisliti. Svakodnevno komuniciramo, gledamo prema naprijed. Ja kao trener znam što se od mene očekuje i moram isporučiti rezultat. To je u Dinamu jedino mjerilo. Ima nekad i dojma o igri, ali kad se osvrnete i pogledate što ste sve osvojili, tko te pita kako si igrao u Varaždinu ili u Puli... Naravno da sve analiziramo, da ima prostora za napredak i nadam se da će u sljedećoj sezoni biti još bolje.

Sportski direktor plavih Marko Marić zacijelo će sad imati najviše posla jer slijedi prijelazni rok, bit će puno priča o dolascima i odlascima, ali on o tome sigurno neće pričati. Pokušat će raditi u tajnosti, no još se osvrnuo na ovu, na kraju, sjajnu slavljeničku sezonu.

Konferencija bez pitanja

– Kad puno jače i moćnije momčadi od Dinama prodaju stožerne igrače, imaju problema i rezultati fluktuiraju. Ova sezona nas podsjeća na 2016./2017. kad su otišli Marko Pjaca i Marko Rog. Bilo je i tada puno uspona i padova, ali nismo bili prvaci. Ivanušeca, Šutala i Livakovića nijedna momčad ne može tako lako nadomjestiti. Treba dati vremena igračima koji su uzeli njihove pozicije da dođu do te razine, a do nje mogu doći. Biti trener u tom trenutku nije lako i ne možeš očekivati da nećeš imati padova.

A sad objašnjenje zašto je to bila 'konferencija za novinare' s navodnicima – zato što nije bilo moguće postavljati pitanja, iz Dinama su jednostavno mogli poslati priopćenje. Tako nismo mogli pitati o vjerojatnom dolasku Marka Pjace koji je očito jako blizu povratku u Dinamu. U Rijeci ima izlaznu klauzulu koja iznosi 1,5 milijuna eura i plavi to mogu platiti, a Pjaca bi se zacijelo rado vratio u Dinamo. Navodno je zanimljiv i jedan od dva Rijekina stopera (Galešić i Radeljić). O Vidovićevu ostanku pregovara se s Bayernom koji zasad ne spušta cijenu otkupa od 3,5 milijuna eura, a to je plavima previše.

Komentara 2

Avatar Pravi Hrvat Extra Klase
Pravi Hrvat Extra Klase
08:43 28.05.2024.

Dinamo je zainteresiran izključivo za balkansku braču, za jednog od dva Rijekina stopera, jednog od dva napadača HNK Zrinjski Mostar i obojicu vezista FK Priština.

PE
Pepe1957
14:11 28.05.2024.

Evo krenulo nuđenje svih koji bi se sada htjeli nešto užičariti preko ovih novinarčića koje menađeri kupe za jedne čevape

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije