MORAJU IGRATI ZA OVO

Dinamo ove sezone u Europi može ostvariti nešto što još nikada nije, sve su realniji izgledi za to

Muenchen: Razočarani igrači GNK Dinamo nakon izgubljene utakmice protiv Bayerna 9:2
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
19.09.2024.
u 23:30

Dinamo u novom mješanju karata izgleda još bolje nego prošle sezone. Budu li prvaci i ove aktualne sezone, plavi bi s aktualnim europskim koeficijentom 48.000 mogli izravno u skupine Lige prvaka

Teškim porazom u Münchenu (9:2) Dinamo je krenuo u novu sezonu Lige prvaka. Najteži poraz u povijesti plavog kluba je, srećom, ako takva postoji, došao na samom startu natjecanja u koje se Dinamo plasirao mnogo lakše nego prijašnjih godina. Podsjetimo, plavi su ovog ljeta morali igrati samo jedno, završno kolo kvalifikacija za elitno natjecanje. Tome je kumovao dobar rezultat u Europi u proteklih pet godina i činjenica da je prošle sezone do europskog naslova stigla momčad koja je Ligu prvaka izborila i kroz njeno nacionalno prvenstvo, Real Madrid u Španjolskoj.

Dinamo će i za sljedeću sezonu kotirati vrlo visoko među klubovima izvan top 10 europskih liga. One, naime, daju barem po jednog predstavnika izravno u skupine, pa će, ukoliko i ove sezone europski prvak bude momčad koja će kroz svoje prvenstvo izboriti grupnu fazu, netko izvan top 10 europskih liga ići izravno u Ligu prvaka. Ove sezone to je bio ukrajinski Šahtar, a Dinamo je popunio njegovo mjesto u playoff-rundi.

Dinamo u novom mješanju karata izgleda još bolje nego prošle sezone. Budu li prvaci i ove aktualne sezone, plavi bi s aktualnim europskim koeficijentom 48.000 mogli izravno u skupine. Trenutno, na toj mini-ljestvici vodi škotski Rangers (55.000), a Šahtar i Dinamo imaju po 48.000. U prvom kolu Lige prvaka Šahtar je osvojio jedan bod protiv Bologne.

FOTO: Jakirović je kriv za Dinamovu blamažu, ali jednako su krivi i njegovi igrači

Muenchen: Razočarani igrači GNK Dinamo nakon izgubljene utakmice protiv Bayerna 9:2
1/10

Dobra stvar je i to da su Glasgow Rangersi već nakon pet odigranih kola škotske lige u velikom zaostatku za vodećim Celticom koji se i natječe u Ligi prvaka i bit će jedan od Dinamovih protivnika. Rangersi će međutim ove sezone malo lakše do bodova, s obzirom da će se natjecati u nešto slabijem natjecanju, Europskoj ligi.  Nešto više iza nalazi se Crvena zvezda, koja je na koeficijentu 40.000. Beograđani su ovoga četvrtka poraženi od Benfice pa ni oni nisu osvojili dodatne bodove za koeficijent, što je svakako dobra vijest za Dinamo.

Hrvatski prvak još niti jednom nije imao izravno mjesto u grupnoj fazi Lige prvaka koja se igra od 1992. godine. Bude li Dinamo ove sezone održavao svoje mjesto na vrhu spomenute mini-ljestvice po koeficijentu, velike su šanse da se to dogodi.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Panda13
Panda13
00:32 20.09.2024.

Ajd prestanite s takvim naslovima i euforijom jer Dinamo nije taj kapacitet ,ima puno boljih tih manjih klubova od njega, treba bit realan jer Dinamo nije nikad za ligu prvaka tu je uvijek praktički bio kanta za napucavanje , bolji je u europa liga ili ti ga kup uefa , rang ispod lige prvaka tu već može parirat , jer on tu di je nikog nece pobjedit , tak da fuckas novce kad ti se uvijek smiju, ono kad je bilo dinamovo proljece bome ga nije dočeko u ligi prvaka....kad je oršić dominiro u dinamu

EJ
ejStef
01:49 20.09.2024.

Jedino što bi se moglo lako ostvariti jest da Dinamo sruši rekord negativne gol razlike za LP. Postoje sve predispozicije za to, prva utakmica je već rekord...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije