DENI JURIĆ

Dinamo se konačno riješio igrača na kojeg su mnogi već i zaboravili koliko je plavima nebitan bio

Moravske Toplice: Momčad Dinama intenzivno se priprema za novu sezonu
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/3
30.08.2024.
u 16:20

Deni Jurić dogovorio je sporazumni raskid ugovora s Dinamom, a u Maksimiru će tako uštedjeti 400.000 eura! No, na platnom spisku je još takvih neperspektivnih igrača iz "Mamićeve ostavštine", igrača kojima su šakom i kapom nerezonski dijeljeni ogromni dugogodišnji ugovori

Kada je nova Dinamova vlast proljetos otvorila financijske knjige, prvo ih je šokirao broj seniorskih igrača koje Dinamo ima pod ugovorom. A ta brojka proljetos je iznosila više od 45. Uz 25 koji standardno konkuriraju za prvu momčad, preostali su bili igrači po posudbama. I to jako skupi igrači, pošto su mnogi od njih imali, odnosno neki još imaju, i po 200-300 tisuća eura godišnje plaće.

Taj sistem gomilanja igrača oformio je još Zdravko Mamić, a kako je utjecaj u Maksimiru imao sve do zadnjih godinu dana, mnogim tim igračima produljivali su se ti basnoslovni ugovori iako je realno bilo malo šanse da jednog dana postanu igrači za prvu momčad. Jedan od takvih igrača bio je i Deni Jurić, sada 26-godišnjak koji je još 2021. godine stigao u Dinamo iz Šibenika, a onda se uglavnom potucao po posudbama. Tako je igrao za Goricu, Rijeku, Koper, a za Dinamo najmanje.

I sad pazite, Juriću je ugovor s Dinamom vrijedio do 2026. godine. Tko je bio toliko nestručan, odnosno tko je "procijenio" da je Jurić kalibar za Dinamo, kada niti u Gorici u Koperu nije radio razliku? No, taj transfer radili su Mamićevi frendovi menadžeri, pa vjerojatno možete razumjeti zbog čega je dobio ugovor od 200-300 tisuća eura godišnje! I zbog čega je Šibeniku za tada nedokazanog igrača isplaćeno milijun eura.

E, s takvim stvarima mora se baviti nova vlast u Dinamu. Ono što je najgore, takvih neperspektivnih (u kontekstu Dinama), a skupih igrača poput Jurića, vjerujte, ima još desetak...

VIDEO Dinamo je ušao u Ligu prvaka! Evo što donosi nova ligaška faza i kako funkcionira

Komentara 3

MO
modovisisajteMaraschino
21:38 30.08.2024.

Je li problem bio što je bio neperspektivan ili se nije s njime radilo kako treba.... ma Mamić je mogao čistačicu prodat za 10 milja u Premier ligu, da nije otišao tko zna kome bi ga uvalio u europi

EJ
ejStef
08:16 31.08.2024.

Ah, novinarstva... Kupili su Jurića kada im je zabio 2 gola i dali ugovor na 5 godina. Onda se ozlijedio i nikada vratio u formu. Tu se vidjelo koliko nedostaje Dinamo 2... Imamo i sada sličan slučaj; da li će se Stojković ikada vratiti?

BO
Bono1234
06:54 31.08.2024.

Kako vas nje sram? Tako pisati o jednom mladom dečku. Zamislite da je to vaše dijete. "Konačno", "nebitan". Sam pisac ovog teksta je nebitan i trebao bi konačno shvatiti koliko je potkapacitiran.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije