LIGA PRVAKA

Dinamo iduće godine može izravno u LP. Ovaj scenarij se mora poklopiti

Dinamo i Gorica sastali se u 4. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL
1/3
30.08.2024.
u 15:00

Da bi se Dinamo izravno plasirao u Ligu prvaka iduće sezone, morat će obraniti naslov prvaka, kao i Celtic, te ili biti bolji u Europi od Šahtara i Salzburga ili da ta dva kluba ne budu prvaci svojih liga.

Dinamo je doznao protivnike s kojima će se susresti u ovosezonskoj Ligi prvaka. To su Bayern, Borussia, Arsenal, Milan, Celtic, Salzburg, Monaco i Slovan. Ipak, Dinamo iduće sezone može i izravno do Lige prvaka, a tu bi jednu od glavnih uloga trebao odigrati upravo jedan od Dinamovih protivnika, Celtic.

Uz uvjet da obrani naslov hrvatskog prvaka, Dinamo mora biti bodovno prvi na ljestvici klubova koji se bore za izravni plasman u Ligu prvaka iduće sezone. Dinamo je na toj ljestvici trenutno drugi s 48 bodova, a prvi Rangers ima teško dostižnih 55. Dinamo je ovim pobjedama protiv Qarabaga preskočio Šahtar (47 bodova) i Salzburg (46 bodova), ali i oni će se ove sezone natjecati u Ligi prvaka. Dakle, da bi se Dinamo izravno plasirao u Ligu prvaka iduće sezone, morat će obraniti naslov prvaka, kao i Celtic, te ili biti bolji u Europi od Šahtara i Salzburga ili da ta dva kluba ne budu prvaci svojih liga.

Top 10 klubova koji ganjaju to jedno mjesto sadrže još i Olympiakos, Crvena Zvezda, Kopenhagen, PAOK, Maccabi Tel-Aviv i Young Boysi, ali ti klubovi su poprilično daleko od prva četiri da bi se mogli nadati izravnom plasmanu. Ovako izgleda tablica.

Prvo kolo Lige prvaka igrat će se od utorka do četvrtka, a preostalih sedam kao i dosad, utorkom i srijedom. Prvo kolo igra se od 17. do 19. rujna, a zadnje kolo na rasporedu je 29. siječnja, što znači da će Dinamo prvi put u povijesti prezimiti u Ligi prvaka. Nokaut-faza počinje 11. veljače, a finale se igra 31. svibnja na Allianz Areni.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije