DINAMO Klub će za prodaju Ćorluke dobiti više nego za Eduarda

Dinamu 13, Čarliju čak 15 milijuna eura

01.08.2007.
u 18:42

Dinamov izvršni dopredsjednik Zdravko Mamić jučer je u ljubljanskom hotelu Domina objavio pojedinosti transfera Vedrana Ćorluke u Manchester City. Dinamo će za reprezentativnoga braniča dobiti čak 13 milijuna eura, a Ćorluka će za pet sezona dobiti 15 milijuna eura!

Više nitko neće otići
To je rekordan transfer za braniča iz hrvatske lige, a vjerojatno i veći od Eduardova u Arsenal, čija visina nikad nije službeno objavljena. Za radnu dozvolu Vedrana Ćorluke ne očekuju se problemi jer je on, kao i Dudu, standardni hrvatski reprezentativac, a usto je i tri godine mlađi od Eduarda. Njih dvojica sučelit će se već 25. kolovoza kada Manchester City gostuje na stadionu Emirates u Londonu. Zdravko Mamić kazao je da je time kraj prodajama igrača u ljetnom prijelaznom roku.

- Mogao bih prodati i Luku Modrića jer za njega imamo ponudu od 20 milijuna eura, ali on za sada ostaje u Dinamu.
U neformalnom razgovoru s novinarima, koji nije prijavio glasnogovorniku Nevenu Cvijanoviću ("nije mi drago da je Zdravko to učinio bez moga znanja, ali na to ne mogu utjecati"), Mamić je kazao i da prodaje možda uopće ne bi bilo da je u Dinamo došao Robert Kovač.
- U tom slučaju, barem jedan od ove dvojice koje smo prodali danas bi bio u Dinamu.

Ćiro zaustavio Kovača
Mamić je uvjeren da je Kovačev dolazak u Dinamo minirao Miroslav Blažević, s kojim se Robert susreo u Kranjčevićevoj neposredno uoči posljednjeg razgovora u Dinamu. Zdravko Mamić ne krije da je protivnik lige 16, koju žestoko zagovara predsjednik Udruge prvoligaša Igor Štimac.

Mamiću se ne može prigovoriti da ide na Štimca iz osobnih pobuda, jer i on i Dinamo oduvijek su bili zagovornici lige s 10 klubova. Čini se da je Mamić jedina ozbiljna snaga u hrvatskom nogometu koja se može suprotstaviti ostvarenju ideje o ligi sa 16 prvoligaša, koja je kod nas već imala tri neslavna izdanja.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije