SWISS FOOTBALL DATA

Dinamu u leđa gledaju Real i Zvezda. Plavi su po europskoj učinkovosti u nogometnoj eliti

Slavlje Dinama nakon što su izborili Ligu prvaka
Jurica Galoic/PIXSELL
24.02.2023.
u 22:02

Zahvaljujući sjajnim rezultatima u zadnjih nekoliko sezona, hrvatski prvak smjestio se među vodeće svjetske klubove

Zagrebački Dinamo nositelj je hrvatskog klupskog nogometa, što jasno pokazuju podaci iz istraživačke kuće Swiss Football Data. Plavi su europski vrh po doprinosu bodova za nacionalni koeficijent koji vodi europska krovna organizacija (Uefa). Uračunato je donošenje bodova za nacionalni koeficijent u posljednjih pet godina, što je Dinamo smjestilo na visoko drugo mjesto u Europi.

Ispred našeg predstavnika je samo nizozemski velikan, amsterdamski Ajax, a iza Dinama su redom europski velikani Manchester City, PSG i Bayern

Mnogi slavni klubovi su u ovom segmentu iza, uključujući Real Madrid na desetom mjestu, a Dinamo je i ispred Crvene zvezde, koja se može pohvaliti da je po svojoj europskoj učinkovitosti za nacionalni koeficijent korak do Reala, na jedanestoj poziciji.

Čačićeva momčad je ovu poziciju izgradila kroz europska proljeća i sjajne rezultate u Europskoj ligi, gdje su stigli i do četvrtfinala kada su eliminirani od kasnijeg pobjednika Villarreala. 

Komentara 1

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
22:49 24.02.2023.

Koji je hajduk na listi?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije