Kome će se prikloniti?

Direktor Novosel: Čekamo razgovor s Bertomeuom

Krešimir Novosel
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL, Davor Puklavec/PIXSELL
01.03.2016.
u 17:21

Skupština klubova ABA lige nije donijela odluku hoće li se prikloniti Fibi ili Euroligi.

Polufinale doigravanja ABA lige neće biti pomaknuto na kasnije termine kako je to poželjela Crvena zvezda već će započeti u ponedjeljak i utorak, 14. i 15. ožujka. Tako je odlučeno na Skupštini klubova ABA lige održanoj u Beogradu, a taj skup još je odlučio da će se termin finala odrediti naknadno, tek nakon što se vidi hoće li možda mogući finalist ABA lige (Crvena zvezda) naći i u četvrtfinalu Eurolige.

Ovom prilikom najviše se razgovaralo o tome koju će stranu klubovi ABA lige u novoj europskoj klupskoj podjeli, o čemu nam je direktor lige Krešo Novosel kazao:

- Razmatrali smo obje ponude no ništa nećemo odlučiti prije no što porazgovaramo sa Jordijem Bertomeuom, čelnim čovjekom Eurolige, koji 10. ožujka stiže u Zagreb. Odlučiti još ne možemo niti zbog toga što nam Fiba nije konkretizirala kakva bi bila prolaznost naših klubova u njihovu Ligu prvaka. Nakon svega, moramo se još sastati i sa svim nacionalnim savezima da čujemo kojim smjerom oni žele ići.

Ove srijede u Ženevi slijedi potpisivanje ugovora s Fibom oko pokretanja poduzeća koje će voditi njenu Ligu prvaka, no predstavnika ABA lige tamo neće biti.

- Mi smo se dogovorili da taj osnivački ugovor zasad ne potpisujemo, a u kuloarima se moglo čuti da ga u startu neće potpisati niti Nijemci niti Španjolci.

Jedna druga regionala liga (VTB), u kojoj igra 16 klubova iz osam zemalja (Rusija, Letonija, Estonija, Češka, Bjelorusija, Kazahstan, Finska, Gruzija), već je donijela odluku kome se prikloniti pa će sljedeće sezone njihov prvak igrati Euroligu (plus CSKA koji ima 10-godišnji ugovor), a tri momčadi njen Eurokup.

>>Mršić: Oni su ginuli, a mojim igračima bilo je svejedno...

Komentara 2

Avatar links
links
18:38 01.03.2016.

ne čekati vi razgovor nego njihovu obavijest, o čemu bi vi razgovarali, imati ćemo 1 mjesto za Euroligu i 2-3 za Eurocup i to je to, o čemu ćeš ti razgovarati?

SV
svitilnik
20:03 01.03.2016.

Ali tko vas pita ? Zar će jedna tajkunska nazovi liga odlučivati o sudbini hrvatske košarke ? Krešo sredi se malo i razmisli tko si i što si i kamo ideš. To važi i za tvoje sponzore. Hrvatska država imaa svoju hrvatsku ligu koju financiraju hrvatski porezni obveznici i prvo se njih pita kamo će ići njihovi novci. I zato ne umišljajte se da ćete vi odlučivati o tome. Zato pazite što činite da ne bi bilo nisam znao a onda možda bude kasno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije