AUSSIE OPEN

Đoković: Rafa, mi pišemo povijest!

Đoković Nadal (1)
Foto: AFP
1/16
29.01.2012.
u 15:43

Meč je trajao 5 sati i 53 minute pa Nadal i Đoković nisu mogli stojeći slušati govorancije na dodjeli pehara. Donijeli su im stolce i vodu.

Ovo je već Nadalova teška agonija - sedmi put zaredom izgubio je od "čeličnoga čovjeka" Novaka Đokovića u finalima, treći put uzastopno na Grand Slamu, što Srbina dovodi u priliku za tzv, "nekalendarski" Grand Slam! Nedostaje mu samo Pariz...

Đoković i Nadal ispisali su tenisku povijest odigravši najdulji finale Grand Slama u povijesti tzv. Open ere, od 1968. godine. Srbin je u finalu Melbournea slavio sa 5:7, 6:4, 6:2, 6:7 (5:7), 7:5 za pet sati i 53 minute, a drama je okončana nešto prije 2 ujutro po lokalnom vremenu.

Finalisti su bili toliko iscrpljeni da su nisu mogli stajati slušajući govorencije na dodjeli pehara pa su im donijeli stolce i obojici bocu vode. Heroji su sjedili, a publika u Rod Laver Areni bila je na nogama, jer Đoković i Nadal priuštili su im gotovo šest sati nezaboravnoga spektakla.

- Rafa, mi pišemo povijest! Jedan si od najboljih tenisača ikada, hvala ti na ovoj predstavi, nismo obojica mogli biti pobjednici, ali iskreno ti želim sve najbolje u nastavku sezone i nadam se da ćemo imati još mnogo mečeva u budućnosti, jer je svaki sjajan - kazao je Đoković.

Španjolac mu je uzvratio komplimentima:

- Igrati protiv Novaka svaki put je fantastično, biti na terenu i boriti se protiv takvog sportaša i zvijezde kakva je Novak Đoković uvijek je nezaboravno. A ovo je možda i najbolji turnir na svijetu - džentlmenski je kazao utučeni Nadal, koji je na sličan način u finalu Melbournea 2009. godine pobijedio Rogera Federera.

Na Rafinu žalost, Đoković je još uvijek nedodirljiv. Obranio je naslov pobjednika i otišao kući s 1,85 milijuna eura. Novaku  je ovo već peti Grand Slam naslov, treći u Melbourneu (2008., 2011.), a tek je peti igrač u povijesti, nakon Lavera, Samprasa, Federera i Nadala, koji je osvojio tri velika turnira zaredom. Nesretni Rafael Nadal je, pak, prvi tenisač u povijesti Open ere koji je izgubio tri velika turnira zaredom. Ostao je na deset Grand slamova, a sada slijedi njemu najdraži - Roland Garros...

Komentara 120

ZG
ZGexil
18:48 29.01.2012.

koga zanima srpski tenisac ?

MM
mad max
17:50 29.01.2012.

boge mi,,,napokon su ih usutkali,,,,,,,,hahaha

Avatar mohito
mohito
16:20 29.01.2012.

ko je taj djokovic - gdi taj igra?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije