Slike ima, tona nema

Do kada će se trpjeti podmetanja Bilića i Ladića

Slaven Bilić
Marko Lukunić | VLM
26.09.2009.
u 09:05

Ako u mobitelu i ima Slavenov broj, Dražen Ladić odavno ga stavlja na “ignore”. Šef mlade reprezentacije, zaokupljen neodgodivim ribičkim obvezama na Murteru, ne javlja se šefu A vrste, vjerojatno je i obrnuto.

Biliću je to već pomalo počelo ići na živce pa je to podijelio s javnosti.

– Htio sam s Ladićem razgovarati o Lovrenu, ali ga nisam uspio dobiti!

Bravo za Bilića! Naravno da će, kad se približi sraz sa Srbima, velikodušno Lovrena pokloniti mladoj vrsti, ispasti dobrotvor i pobrati ovacije. Na stranu to što mu mladi dinamovac nije neophodan u akcijama Katar i Kazahstan. Ako je Bilić već toliko puta “šlepao” Drpića, mogao ga je pozvati i sada i izbjeći konfrontaciju s Ladićem. Ali, to je očito jače od Slavena, morao je Ladića negdje dočekati na volej.

Približava se Srbija

Taj neprirodni odnos dvojice izbornika, bivših suigrača, predugo nepotrebno opterećuje HNS. Marković i Srebrić, kao i obično, drže se po strani, puštajući da se stvari same izglade. A Ladić i Bilić i na presicama uglavnom sjede na suprotnim stranama stola, pomirenja ni blizu.

Sve to događa se u predvečerje važne Ladićeve utakmice, sa Srbijom u Varaždinu 13. listopada. Novi domaći nokaut značio bi kraj snova o Europskom prvenstvu, vjerojatno i kraj Ladićeva mandata. Zato mu podmetanja takve vrste samo štete.

Dražen Ladić i Slaven Bilić nisu bili pretjerano bliski ni u igračkim danima. Slaven se držao svoga društva, Aljoše, Stanića, Solde, Prosinečkog..., dok se šutljivi i pet godina stariji Dražen mudro držao po strani; sa svima dobar, ni s kim preblizak.

Nije tajna da je geneza te netrpeljivosti jedna nevina anketa, u kojoj se Ladić, upitan za stav o Kranjčarovu nasljedniku na klupi vatrenih, izjasnio za Branka Ivankovića, a ne za Bilića. Ne zato što ne cijeni Bilića, nego zato što je smatrao da bi Tanac u tom trenutku bio bolji izbor.

Stanje je nepodnošljivo
Zlopamtilo Slaven to mu nije oprostio. Čak mu je to jednom prilikom u Kući nogometa to i natuknuo: “Samo da znaš, mi znamo da si protiv nas, ali nema veze, sad smo na istom zadatku”.

Bilić je potom čekao pravi trenutak da opali “bekhend” Ladiću. Prvi put dogodilo se to prije dvije godine kada je pozivom u A vrstu počastio Marija Mandžukića, iako ga je Ladić bio izbacio iz mlade reprezentacije. A najočitiji primjer sabotaže dogodio se prošloga proljeća kada je Bilić pozvao na pripreme za EP Anasa Sharbinija, dečka koji je neopravdano izbjegao okupljanje mlade reprezentacije. To je tek bio hrđavi nož u Ladićevo tkivo...

Takvo je stanje, naravno, nepodnošljivo i zahtijeva hitnu akciju. Čim Ladić odbaci gumene čizme i sklopi ribički tronožac, morat će sjesti za stol s Bilićem i Markovićem i sklopiti primirje. Barem dok traju kvalifikacije, dok obojica odgovaraju za rezultate nacionalnih selekcija.

Ključne riječi

Komentara 5

BE
beaver
10:19 26.09.2009.

neznam zasto drze ladica. mozda zato jer je jeftin... sigurno ga ne drze radi iskustva i rezultata... on nema pojma, nema rezultate, nema igru...neshvatljivo

PE
petrovve
11:30 26.09.2009.

Daso rekla sam da necu citat tvoje gluposti,i nisam.! Dovoljno mi je tvoj naslov koji si postavio procitat.Vodi si Ladica kuci,kad ti je dobar.

DO
donyvegy
10:40 26.09.2009.

Teško se može očekivati neki rezultat uz ovakav odnos klubova i vrha HNSa prema mladoj repki. Mlada repka bi trebala biti priprema i filter za vatrene. Naravno da bi tada i stožeri surađivali. Umjesto toga HNS lunja po dijaspori koja polako presušuje a doma uglavnom daju putovnice nekim dečkima , ali teško je očekivati da se još jednom dogodi ljudina kao Dudu. S druge strane, oni koji su se dokazali kao npr. Čale koji je Biliću bio standardan u mladoj, nikako da upadnu jer izbornik baš hoće od Pranjića načiniti beka ... U vrhu je previše klimavaca, a premalo dokazanih stručnjaka tipa barba Ivić, Petković, Poklepović, Kuže, Tanac....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije