DANAS U DRUGIM ULOGAMA

Dodatni motiv: Karoglan je dobio otkaz nakon teškog poraza od Jakirovića

Split: Mislav Karoglan održao konferenciju za medije
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
15.12.2023.
u 21:40

U nedjelju će se Mislav Karoglan i Sergej Jakirović ponovno naći na suprotnim stranama terena, što će biti njihov drugi susret. Ovaj dvojac, koji je nekada zajedno nastupao za Kamen Ingrad, dosad je imao samo jedan međusobni dvoboj.

Polusezona će završiti najvećim derbijem hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka. Utakmica je na rasporedu u nedjelju od 17.30, a 'bijeli' na stadion u Maksimiru dolaze kao jesenski prvaci. Ipak, trener Mislav Karoglan je više puta naglašavao kako treba maksimalno usredotočeno privesti jesenski dio sezone kraju.

Gosti će imati veliku podršku svojih navijača. Karte za južnu tribinu planule su u svega tri sata, a Dinamo je uveo posebna pravila za kupnju karata za domaće tribine. Trener Hajduka najavio je derbi.

GALERIJA Lokomotiva srušila pobjednički niz Hajduka! Pred punim stadionom i uz puno muke došli tek do remija

Split: Mislav Karoglan održao konferenciju za medije
1/29

"Sa Sergejom sam prije igrao i bili smo cimeri. Ono što je konkurencija puno veća je među igračima, a mi smo samo alat. Tako da nije me nitko lansirao u Hajduk jer sam već bio trener. Rijeka je tad dobila kao apsolutni favorit, a ovdje je druga priča u derbiju", rekao je Karoglan o utakmici Rijeke i Istre, koja je završila rezultatom 6:0, a kada su današnji treneri Dinama i Hajduka također bili na suprotnim stranama.

VEZANI ČLANCI:

 

Uvode se promjene koje će onemogućiti odgode utakmica bez pristanka HNL-a i suparničkog kluba. Dinamo trenutno ima dvije utakmice manje od Hajduka. Situaciju je komentirao trener Hajduka. "Bez obzira o kome se radi ja sam protiv odgoda i pravila moraju biti ista za sve. Rosteri će se promijeniti.. Izglasano je da toga više neće biti... Sad je tako kako je, ne možemo na to utjecati pa se niti ne zamaramo."

Dinamo će u sastavu imati i miljenika maksimirske publike, Arijana Ademija. "Svojim utjecajem u svlačionici i na momčad on je jako važan. Ali ja gledam sebe, imam i ja momke s pravim mentalitetom i vjerujem u njih", rekao je Karoglan.

"Nije to ista utakmica kao i druge, ima posebnu težinu, ali mi ćemo u ponedjeljak svakako biti prvi na ljestvici. Razlika može biti u atmosferi, Dinamu je puno bitnija i na njima je veći pritisak", kazao je o očekivanjima od nedjeljnog derbija.

Ukoliko Hajduk osvoji bod imat će prednost ukoliko na kraju sezone budu bodovno izjednačeni s Dinamom. Evo kako je tu činjenicu komentirao Karoglan. "Ne razmišljam o bodu, postavljamo utakmicu kao i svaku drugu. Kako odigrati na bod? Igramo na pobjedu, tako ćemo izaći. Momčad je kvalitetna i tako igra. Dinamo će u određenim fazama igre dominirati, dominirali su i u prva dva derbija kad smo slavili, ali na koncu se broji sve."

Motiv za Karoglana

U nedjelju će se Mislav Karoglan i Sergej Jakirović ponovno naći na suprotnim stranama terena, što će biti njihov drugi susret. Ovaj dvojac, koji je nekada zajedno nastupao za Kamen Ingrad, dosad je imao samo jedan međusobni dvoboj.

Taj susret odigrao se 6. kolovoza ove godine, kada je Jakirović kao trener Rijeke u 3. kolu HNL-a na Rujevici svladao Istru rezultatom 6:0. Nakon tog susreta, Karoglanu je uručen otkaz u Puli.

Sada, tri mjeseca kasnije, okolnosti su se promijenile. Mislav Karoglan stiže u Maksimir s Hajdukom kao vodećom momčadi, s jasnim ciljem da završi jesenski dio sezone s pozitivnim rezultatom. A otkaz u Puli bit će mu dodatni motiv.

 
 

Komentara 1

Avatar barba_barba
barba_barba
23:39 15.12.2023.

Vavik nasmijan, skroman i vidi se da ima dentalnu higjenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije