ZAGREB INDOORS

Dodig: Ovo je moja pobjeda karijere, mogu sad i u finale

dodig, ljubičić, zagreb indoors (1)
Foto: Sanji Strukić/PIXSELL
1/4
04.02.2011.
u 18:46

Međugorčanina sutra (17 sati) čeka polufinalni okršaj sa Španjolcem Guillermom Garcijom-Lopezom ,

Kakav dan na zagrebačkom turniru! Glavni domaći favoriti završili su na tribinama, a Ivan Dodig probio se do prvog polufinala karijere. Naravno, najšokantniji je poraz dvostrukog pobjednika Marina Čilića. Nijemac Florian Mayer zaključio je Marinov niz od jedanaest pobjeda na Indoorsu, drugi put u karijeri (Wimbledon 2010.) ostavio našeg tenisača bez dobivenog seta (6:3, 6:4).

Bez rupe u igri

– Znao sam kako će igrati, taktički nisam pogriješio u pripremi meča, no kada sam poene trebao dovršavati, lopte nisu pronalazile teren. On je odličan tenisač, igra jako nezgodno, nema rupe u igri, dobro servira i s njim moraš polako graditi poene. A ja sam igrao loše i to je to – zaključio je razočarano Marin koji će gubitkom bodova za lanjski naslov s trenutačnog 20. pasti na otprilike 28. mjesto na ATP listi.

– Gledao sam njegov susret 2. kola s Kunjicinom, nije igrao najbolje i znao sam da mogu pobijediti. Moja mu igra ne odgovora, dosta 'miksam' udarce, a i podloga mu nije najbolja. Ako protiv njega budem igrao skorašnji dvoboj Davisova kupa u Zagrebu, bit ću u psihološkoj prednosti – smatra Mayer.

Hrvatski dvoboj dva Ivana u Ledenoj završio je pobjedom Dodiga (6:4, 6:4) koji je osim izborenog prvog polufinala srušio i dvije tradicije – prvi je put u trećem dvoboju svladao starijeg imenjaka te ujedno srušio Ljubin niz pobjeda nad Hrvatima na turniru (prethodno je pobijedio Karanušića, Zovka i Ančića).

Trčao kao nikad u životu

– Ovo je moja najveća pobjeda karijere. Izborio sam polufinale u Zagrebu gdje je za mene sve počelo prije dvije godine. Trčao sam kao nikad u životu, no nisam se umorio. Mogu još više i bolje u današnjem polufinalu s Garcijom-Lopezom (17 sati) – presretan je bio Dodig.

– Malo sam nakon svega zbunjen. Trener Piatti rekao mi je da sam igrao predefenzivno, a ja mislim da sam bio jako agresivan. Moramo se dogovoriti, pa ću vam reći što mislim – našao je snagu za šalu Ljubičić i dodao: – Igrački gledano, Dodig može izboriti finale. U formi je i pun samopouzdanja. No, pitanje je kako će sve biti s psihološke strane. Ipak je prvi put u ovakvoj situaciji. Želim mu puno sreće...

Nagrada za najveću bizarnost petog dana PBZ Zagreb Indoorsa ide četvrtom nositelju turnira, Francuzu Richardu Gasquetu. Prvo je Gasquet bio slobodan u 1. kolu, zatim mu je u četvrtak uoči meča 2. kola zbog ozljede susret predao sunarodnjak Arnaud Clement, a Gasquet je jučer zbog ozljede desnog ramena bio prisiljen predati četvrtfinalni dvoboj Nijemcu Michaelu Berreru kod 5:2 u prvom setu. Kao četvrtfinalistu, za ukupno 33 minute provedene na terenu pripalo mu je 11.800 eura nagrade ili gotovo 1700 eura po odigranom gemu. Doista nije loše za turistički posjet Zagrebu...

 

Komentara 1

MA
MAMUZAR
01:55 05.02.2011.

Gledajte realnost! najsokantniji je poraz dvostrukog pobjednika Marina Čilića!Nimalo mi nije sonkantno Cilic nista nemjana ista igra koju brzo svi shvacaju serve jedna te ista otkad ga gledam jos od prije tri godine jedno te isto jedno te isto. Bravo Dodig

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije