Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ODGOVOR JAVNOSTI

Dodig: Ponio sam se nesportski, ali bio sam oštećen!

Ivan Dodig
Zoran Grizelj
19.10.2009.
u 13:26

Nakon što je u nedjelju skrivio nezabilježen incident na ATP challengeru u danskom gradu Koldingu (diskvalifikacija u završnom meču te namjerno razbijanje vaze namijenjene finalistu), hrvatski tenisač iz Međugorja Ivan Dodig (24) javnosti je iznio svoju stranu priče.

“Sada, kada sam se malo smirio i razmislio, znam da sam pogriješio, ali nisam mogao podnijeti nepravdu.”

Nisam uvrijedio sutkinju
“Naime, pri 6:6 u tie-breaku drugog seta nije dosuđen aut na Bogdanovićev servis koji je bio barem 20-30 centimetara vani. Tada sam se okrenuo prema linijskom sucu, starijoj ženi, i pogledao je. Izgubio sam sljedeći poen i set. Nisam rekao ni riječ, samo sam zatražio toalet-break. Na izlazu iz dvorane ponovo sam je sreo, stavio sam prste na oči i rekao joj na engleskom: “Gledaj loptu!”. Spustio sam glavu i nakon nekoliko koraka opsovao na hrvatskom. Tada sam rekao i:

- Oh, shit! (Sranje!). Kada sam se vratio, prvo mi je sudac na stolcu rekao da me mora opomenuti. Pozvao je supervizora, koji me kasnije obavijestio da sam diskvalificiran. Rekao mi je da sam sutkinji kazao: Piece of shit (Govno jedno)”, stoji u Dodigovu priopćenju. Objasnio je i zašto je razbio vazu.

I Karlović ostao bez zarade

“Nisam vazu razbio pred gledateljima. Ceremonija još nije ni počela, a ja sam pošao u svlačionicu. Kada sam ušao u tunel prema svlačionici, bacio sam pehar jer nisam htio tako izgubiti”, ističe Dodig.

Dodao je da je prigovarao na odluke sudaca samo još u 1. kolu igrajući protiv Danca Pedersena, “jer su sudila tri linijska suca stara 13 do 15 godina i puno su griješila”.

Dodig će zbog diskvalifikacije ostati bez 45 ATP bodova, vjerojatno i bez novca (3600 eura), što se od hrvatskih igrača još dogodilo Ivi Karloviću koji je u polufinalu turnira u Surbitonu 2003. zbog napucavanja lopte i vrijeđanja suca kažnjen s 3000 dolara, koliko je iznosila i njegova zarada na turniru. Poveznica između njega i Dodiga? Obojici se to dogodilo u susretu s Alexom Bogdanovićem. Ako ništa drugo, zanimljiva slučajnost.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije