PBZ ZAGREB INDOORS

Dodig ukrotio Ilhana, porazi Ljubičića i Veića

Ivan Ljubičić (1)
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/8
01.02.2012.
u 21:54

Za Veićeva susreta zaštitari su trojicu gledatelja izbacili iz dvorane jer su dojavljivali kretanje rezultata. Za zaštitare je to već rutinski posao, sve u skladu s uputama

Vodeći ljudi teniskog PBZ Zagreb Indoorsa Branimir Horvat i Goran Ivanišević mogu biti zadovoljni. Prvo je kolo preživjelo svih osam nositelja turnira. Činjenica koju ne vole kladioničari, ali će razveseliti svako vodstvo turnira.

Posljednji, osmi, u drugi se krug plasirao branitelj naslova Ivan Dodig. Naletio je na Turčina Marsela Ilhana, 114. na ATP listi, koji se pokazao žilavim suparnikom, ali naš ga je reprezentativac, polako lomeći njegov otpor, ipak svladao sa 7:6 (5), 7:5, nakon dva sata i četiri minute igre.

Dodig je iskoristio tek jednu od sedam prilika za break, ali je postigao 21 as i može biti zadovoljan igrom.

- Čast mi je i zadovoljstvo braniti naslov u Zagrebu. Borio sam se maksimalno a tako će biti i ubuduće. Ovdje u Zagrebu ću uvijek davati i posljednji atom snage - kazao je Dodig, koji se danas (17.45, HTV 2) sastaje s sa Španjolcem Garciom Lopezom, kojega je lani teškom mukom svladao u polufinalu.



U drugom je kolu turnir ipak ostao bez jednog od nositelja i to prvog Ivana Ljubičića. Za njega je koban bio dvostruki finalist turnira Nijemac Michael Berrer, 105. tenisač svijeta. Po jedan break u svakom gemu za 6:4, 6:4 pobjedu. Berrer ide na Austrijanca Melzera koji je na ovogodišnjem turniru dobio pet susreta bez izgubljenog seta.

Prije toga poražen je i Antonio Veić i to od Slovenca Gregora Žemlje sa 7:6 (5), 7:6 (6). Koliko je susret bio izjednačen najbolje govori ukupni omjer poena, 86:85, ali za Veića. U tom su dvoboju zaštitari trojicu gledatelja izbacili iz dvorane jer su putem interneta dojavljivali kretanje rezultata. Za zaštitare je to već rutinski posao, sve u skladu s uputama ATP-a.

U konkurenciji parova prvo kolo je apsolviralo svih pet Hrvata, no dalje nije moglo stopostotno, u drugom su kolu Ivo Karlović i njegov partner Nijemac Moser izbacili Marina Draganju i Franka Škugora, pobijedivši ih sa 6:3, 6:2.  

Komentara 3

BI
billynik
10:35 02.02.2012.

I kakva je to vijest, sad bi trebali sažaljevati te idiote.

VZ
veki_zg
10:55 02.02.2012.

nas tenis je postao sramotan, u rangu dinama i HNL-a , samo sto su u nogometu glavni serifi mamic i markovic, a u tensikom savezu radimir cacic !

BE
beneronaldo
13:06 02.02.2012.

nek se povuče jer je za pemziju niš koristi, ustupi mjesto mlađim

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije