BITKA ZA EP

Dojkić: Drago mi je da se vratila Režan, prva sam saznala vijest

04.02.2021.
u 08:20

Nama pobjeda sigurno donosi prvo mjesto jer ćemo susret protiv Sjeverne Makedonije dobiti s 20:0

Košarkašice Hrvatske danas u Rigi (13 sati) igraju odlučujuću utakmicu za plasman na Europsko prvenstvo koje će se u lipnju održati u Francuskoj.

Nakon četiri odigrane utakmice Hrvatska i Njemačka imaju omjer 3-1, a upravo će se ove dvije reprezentacije danas međusobno sastati. Nama pobjeda sigurno donosi prvo mjesto jer ćemo susret protiv Sjeverne Makedonije dobiti s 20:0.

Naime, zbog oboljelih od koronavirusa reprezentacija Sjeverne Makedonije nije ni došla u Letoniju na završni turnir.

Što se događa u slučaju poraza naših košarkašica? Još uvijek imamo priliku jer pet najboljih drugih također ide na Europsko prvenstvo. No puno toga ovisit će i o susretu Njemačka – Letonija.

Pobijedi li Njemačka nas, a izgubi od Letonije, onda bi sve tri reprezentacije imale omjer 4-2, a odlučivali bi međusobni susreti između ovih triju reprezentacija. Na minitablici sve tri reprezentacije imale bi po dvije pobjede i dva poraza pa bi odlučivala koš-razlika. Mi za sada imamo plus 11, Njemačka minus 1, a Letonija minus 4. Ako već moramo izgubiti, onda bi bilo dobro da izgubimo sa što manjom razlikom.

Izbornik Bralić ipak stigao

– Došao je dan odluke. Sreća pa nam se priključio izbornik Bralić, koji je prvobitno imao pozitivan nalaz, a sada ima negativan. Puno će nam značiti njegova prisutnost na klupi. Dat ćemo sve od sebe da pitanje prolaska na Europsko prvenstvo riješimo već danas. Jači smo u odnosu na posljednji kvalifikacijski turnir za dva sjajna centra Režan i Tikvić, ali i za Slonjšak i Miletić.

Posebno mi je drago što se u reprezentaciju vratila Marija Režan. Kako igramo zajedno u Pragu, prva sam saznala sretnu vijest. Ona bi trebala dominirati pod koševima jer su Njemice zbog koronavirusa ostale bez svoja dva najbolja centra koja inače igraju u WNBA ligi. No Njemice nikako ne smijemo podcijeniti. Riječ je o izuzetno jakoj reprezentaciji čije igračice igraju zapažene uloge u europskim klubovima – rekla je Ivana Dojkić, kapetanica naše reprezentacije.

S Njemicama smo u ovim kvalifikacijama igrale u Zaboku i pobijedile sa sedam razlike, a najbolja igračica bila je Dojkić s 27 koševa.

Režan se oprostila i vratila

– Ispada da puno više igram za reprezentaciju nego za klub. Naime, u Pragu dobivam desetak minuta po susretu i nikome nije jasno, pa ni meni, zašto je to tako. Kao da trenerica nema povjerenja u mene. Ako ništa drugo, došla sam ovamo željna igre i puno odmorenija – zaključila je Dojkić.

Marija Režan oprostila se od reprezentacije u studenom prošle godine. No okolnosti su se nešto promijenile i tu je sad s reprezentacijom.

– Drago mi je ako budem mogla pomoći. Imamo lijepu priliku da se plasiramo na Europsko prvenstvo i treba je znati iskoristiti. Moramo od prve minute ozbiljno ući u utakmicu – istaknula je Režan. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije