Poljak vjeruje u sebe

Sandomierski: Dokazat ću da sam vratar za modre

Grzegorz Sandomierski
Foto: Marko Prpić/Pixsell
29.12.2013.
u 12:13

– Još uvijek mi je teško povjerovati da nismo ušli u Ligu prvaka. Nije lako preboljeti takav udarac, kad znate da ste bolji od momčadi koja vas je eliminirala - govori Sandomierski.

Nije baš imao sreće ove jeseni. Poljak Grzegorz Sandomierski (24) branio je za Dinamo na ukupno devet utakmica i primio je čak 11 golova! U Prvoj HNL na pet je dvoboja šest puta išao po loptu u mrežu – dva puta protiv Hajduka u Splitu te po jednom protiv Hrvatskog dragovoljca, Istre, Slavena Belupa i Zadra. Nadalje, na dvije europske utakmice primio je čak četiri gola – po dva u Beču od Austrije i u Zagrebu od Ludogoreca, a jedan je pogodak primio i u domaćem kupu, protiv Hajduka na Poljudu.

Statistika mu je, eto, porazna, ali svakako se mora naglasiti da ni za jedan, baš ni za jedan(!) od tih pogodaka, Sandomierski ne snosi krivnju! A mrežu je uspio sačuvati samo u kup-utakmici u Suhopolju protiv istoimenog četvrtoligaša (6:0)... Tijekom polusezone pauzirao je i zbog artroskopije koljena, svakako je očekivao više nego što je napravio u posljednjih nekoliko mjeseci...

Još nisam imao pravu priliku

– Baš je bilo “gore-dolje”! Očekivao sam da ću dati više novom klubu, ali na kraju je najvažnije da smo vodeći u domaćem prvenstvu. Nadam se da ćemo se dobro odmoriti te nakon kvalitetnih priprema svoju pravu vrijednost iskazati na proljeće i dojuriti do novog naslova prvaka. Vjerujem i da ću ja nadoknaditi zadnja tri izgubljena mjeseca, praktički još nisam imao pravu priliku pokazati koliko mogu – kaže Poljak, koji se ne želi vaditi na ozljedu koljena:

– Izgubio sam tri-četiri tjedna, klupska je medicinska služba sjajno reagirala i brzo me vratila na travnjak. No, sve je to prošlost, na koju se ne želim osvrtati, jer se više ništa ne može promijeniti.

Ipak, sigurno ste očekivali više od ove jeseni? Neulazak u Ligu prvaka bio je bolan udarac od kojega se, dojam je, cijeli klub, ne samo momčad, nije oporavio tijekom jeseni?

– Još uvijek mi je teško povjerovati da nismo ušli u Ligu prvaka. Nije lako preboljeti takav udarac, kad znate da ste bolji od momčadi koja vas je eliminirala! Istina, i osobno sam više očekivao, ali što znače moja očekivanja? Na neke se stvari ne može utjecati, nikad ne znate u kakve će vas okolnosti život gurnuti. Idemo dalje...

Ugovor vas s Dinamom veže do ljeta. Hoćete li ga odraditi do kraja?

Uvijek dajem sve od sebe

– To ponajprije ovisi o Dinamu! A ja želim ostati i dokazati da sam vratar za Dinamo! Na svakom treningu i utakmici dajem sve od sebe, budu li u klubu zadovoljni mnome, onda ćemo valjda ugovor i produljiti. U suprotnom, pozdravit ćemo se, rukovati i rastati na ljeto. Vidjet ćemo što će biti u sljedećih pola godine, pred nama je mnogo treninga i utakmica, a neke stvari, dakako, ovise i o Genku, klubu koji me posudio Dinamu – kaže Sandomierski.

Podsjetimo, Dinamo ima pravo prvokupa Sandomierskog, no prvi je rok za tu kupnju prošao i u Dinamu su uzeli još malo vremena za odluku hoće li s Poljakom nastaviti suradnju.

Imate li sreće u životu? Statistika vam je “najgori neprijatelj”, primili ste dosta golova!?

– Najvažnije mi je da momčad pobjeđuje, nek’ uvijek bude 3:2 za nas, jer to su tri osvojena boda! Nitko nam neće dati više od tri boda pobijedimo li 3:0! Naravno da volim ostati “čista dresa” i nedirnute mreže, uvijek činim sve kako bih to i ostvario, ali nitko nije svemoguć.

A sreća? Nikad u životu nisam kockao niti se kladio tako da ne znam imam li tu vrstu sreće. Vjerujem da sreću treba isprovocirati. Pošten i dobar rad na kraju se uvijek isplati – uvjeren je simpatični Poljak.

>>Dinamo poručio Sammiru: Ne ideš s nama na pripreme

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije