ODLUKA JE PALA

Novak Đoković odustao od Roland Garrosa! Sad je jasno, gubi i broj jedan na svjetskoj ljestvici

French Open
Foto: STEPHANIE LECOCQ/REUTERS
1/4
04.06.2024.
u 17:09

Teška ozljeda koljena nije dopustila siguran Đokovićev izlazak na teren, u koordinaciji s medicinskim stožerom odlučeno je da se povuče s turnira u Parizu

Najbolji svjetski tenisač Novak Đoković odlučio se povući s Roland Garrosa uoči četvrtfinala kojeg je u srijedu ujutro trebao igrati protiv Caspera Ruuda, objavili su organizatori drugog teniskog Grand Slam turnira sezone. Ozljeda desnog koljena još uvijek prvog tenisača svijeta bila je preveliki problem. Podsjetimo, bolove je počeo osjećati nakon meča 3. kola protiv talijanskog predstavnika Musettija, a oni su se još intenzivirali za vrijeme ogleda u osmini finala protiv Argentinca Cerundola.

Prošle godine Đoković je u Parizu osvojio titulu koju sada neće obraniti pa je jasno da će na ATP ljestvici izgubiti puno bodova. To znači da od ponedjeljka, kako god završio turnir, Đoković više neće biti prvi na svjetskoj rang-.ljestvici. Njegovu će poziciju preuzeti Talijan Jannik Sinner. A Casper Ruud, protivnik s kojim je Đoković trebao igrati u četvrtfinalu u srijedu, ide u polufinale bez borbe.

Đokovićevo koljeno jedva je izdržalo meč protiv Francisca Cerundola u ponedjeljak. Maratonskih pet setova, pet sati borbe za pobjedu ostavilo je traga. Igrao je pod tabletama protiv bolova, a bilo je jasno da će postojati velike šanse za odustajanje od nastupa u četvrtfinalu.

Sve svoje obveze, uključujući i treninge Đoković je otkazao, a u dogovoru s medicinskim osobljem donesena je odluka da se protiv Ruuda ne nastupi. Srpski as donio je odluku za svoje zdravlje, a protiv dodatnog mučenja koje bi iziskivao meč s Ruudom. Magnetska rezonanca je, kako javljaju srpski mediji, pokazala oštećenje meniskusa, a vjerojatno će morati i na operaciju.

Komentara 2

Avatar Seurat
Seurat
18:21 04.06.2024.

Ode Srbija u zaborav 🥹. Ostao im još jedini prijatelj UN koji će ih se sjetiti svakog 11. srpnja....

DU
Deleted user
17:19 04.06.2024.

A sad tugu utopi u rakiji iz boce s likom osuđenog ratnog zločinca koju svesrdno reklamiraš.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije