Na putu ka rekordu

Đoković ponovo u sukobu s publikom: Ušutkao ih pobjedom nad njihovim miljenikom

?okovi? šesti put osvojio Wimbledon
Foto: Tim Ireland/XINHUA
1/5
06.07.2023.
u 11:22

"Rafa i Roger su voljeni, Novak je poštovan. Dvadeset i tri Grand Slama... Vidim zašto je najveći ikada. Možda taj tretman publike jest iritantan, ali rado bih bio na njegovom mjestu", rekao je Jordan Thompson nakon poraza u drugom kolu Wimbledona

Novak Đoković uspješno je svladao još jednog protivnika u Wimbledonu. S 3:0 u setovima (6:3, 7:6, 7:5) pobijedio je australskog tenisača Jordana Thompsona i plasirao se u treće kolo turnira te time napravio još jedan korak ka osmom naslovu. Ukoliko ga osvoji izjednačit će se s Rogerom Federerom te osvojiti 24. Grand Slam naslov.

Ipak, nakon posljednjeg poena u meču, ponovo se sukobio s publikom. Okrenuo se ka tribini i stavio prst na uho tako provocirajući publiku koja već tradicionalno navija protiv njega. Đoković na centralnom terenu Wimbledona nije izgubio od 2012. godine.

GALERIJA Đoković osvojio 23 Grand Slam naslov

?okovi? šesti put osvojio Wimbledon
1/49

Nakon meča se na zbivanja osvrnuo i njegov protivnik. "Tako blizu, a tako daleko. Imao sam samo dvije pogreške, ali jednu u tie-breaku. Publika je bila uz mene. Rafa i Roger su voljeni, Novak je poštovan. Dvadeset i tri Grand Slama... Vidim zašto je najveći ikada. Možda taj tretman publike jest iritantan, ali rado bih bio na njegovom mjestu."

VEZANI ČLANCI:

Ovo je srpskom tenisaču bila 350. pobjeda na Grand Slam turnirima, a više imaju samo Roger Federer i Serena Williams. U sljedećem ga kolu čega bolji iz meča Stanislasa Wawrinke - Tomasa Martina Etcheverryja.

VIDEO Goran Ivanišević: 'Taj nesretni čovjek mi je uništio život...'

Komentara 2

MA
Marinooo
19:41 10.07.2023.

I Novak je voljen itekako,ali u Istoćnoj Europi. Neka jednom opet dođe na ATP turnir u Umag,pa ćete vidjeti kako se za Noleta navija!

DD
dobar.dan
15:36 06.07.2023.

Mislim da je odavno presisao Federera po broju GS

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije