Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AUSTRALIAN OPEN

Đoković stigao u Australiju: Ove stvari se teško zaboravljaju, ovako nešto još nisam doživio

Novak Djokovic practices in Adelaide after landing in Australia
LOREN ELLIOTT/REUTERS
29.12.2022.
u 14:30

Srpski tenisač prisjetio se izbacivanja s turnira i protjerivanja iz Australije

Srpska teniska zvijezda Novak Đoković izašao je pred novinare u australskom gradu Adelaideu i rekao da će mu biti teško zaboraviti što se dogodilo u protekloj godini, posebno na početku kada je stigao u Melbourne, prenosi srbijanska novinska agencija Tanjug. Tridesetpetogodišnji Beograđanin ponovno je istaknuo kako mu je Australian Open, koji počinje 16. siječnja, najdraži turnir. U Melbourneu je dosad slavio devet puta.

Početkom ove godine tamo je došao sa željom za desetom titulom, no zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u zemlju kasnije je deportiran. Prije mjesec dana aktualna australska vlada ukinula mu je trogodišnju zabranu ulaska u Australiju i dopustila mu da igra.

– Ove stvari teško se zaboravljaju, ostat će sa mnom dok sam živ. Ovako nešto još nisam doživio i nadam se da će tako i ostati. Bilo je to dragocjeno iskustvo za mene. Moram dalje, radije pričam o osjećajima kada igram u ovoj zemlji – rekao je raspoloženi Đoković na skupu za medije u Adelaideu, prenosi Tanjug.

– Nadam se da ću pokazati dobar tenis i izazvati pozitivne emocije kod ljudi. Ovdje sam tek nekoliko dana, ali prijam je bio vrlo topao i u zračnoj luci i u hotelu i na terenima za trening. Sve je bilo briljantno do sada – naglasio je trenutačno petoplasirani tenisač na ATP ljestvici.

Natjecateljsku sezonu započet će sljedeći tjedan u Adelaideu, gdje će odigrati prvi od dva pripremna turnira uoči Australian Opena.

– Nije lako zaboraviti što se dogodilo posljednjih 12 mjeseci ali, kao što sam rekao, moram ići dalje. To neće promijeniti sve što sam do sada postigao u svojoj karijeri u ovoj zemlji. Osjećam se pozitivno, to mi je najdraži Grand Slam, što pokazuju i rezultati – zaključio je Beograđanin.

Komentara 3

Avatar barba_barba
barba_barba
19:12 29.12.2022.

Cirkusijada, 2 dio

OP
Ovaj_put
15:10 29.12.2022.

Sljedeća dva tjedna su ključna.🐑🤣🤣🤣

Avatar Moodleen
Moodleen
15:18 29.12.2022.

Nadam se da nije zaboravil uzeti nove opanke koje su mu poklonili zemljaci iz hartije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije