I ON U STRAHU

Novak Đoković: Tko će odgovarati što je Čilić izgubio pet mjeseci života?

novak đoković
Foto: DPA/Pixsell
06.11.2013.
u 10:29

Tko će snositi odgovornost? Tko je kriv što je dečko izgubio četiri, pet mjeseci svog života, karijere, novca, ATP bodova? To je njegov život, njegov posao, tko će odgovarati? Tko zna koga sutra čeka ovakva sudbina – poručio je Đoković o slučaju Marina Čilića.

Novak Đoković nakon pobjede protiv Rogera Federera u prvom kolu Mastersa u Londonu nije govorio toliko o meču protiv Švicarca koliko se dotaknuo antidopinške agencije zbog koje je pod suspenzijom njegov sunarodnjak Viktor Trocki, a i koja je pogrešno optužila Marina Čilića.

– Viktor mi je dobar prijatelj, znam ga od osme godine. Pratim sve što se zbivalo oko njega u posljednjih pet mjeseci. Smatram da bi ljudi koji rade te testove trebali upozoriti igrače na posljedice odbijanja dopinškog testa, što u Viktorovu slučaju nisu napravili. Ne govorim da u svemu tome nema njegove krivnje, ali njemu je bilo loše, nije htio ništa sakriti – rekao je Đoković o Troickom, kojem je Sud za sportsku arbitražu u utorak smanjio prvotnu kaznu ITF-a sa 18 na 12 mjeseci.

Đoković je priznao da mu sada neće biti svejedno kada bude morao na sljedeću dopinšku kontrolu.

– Bit ću nervozan kad budem morao na testiranje. Čuo sam da je Murray tražio da neovisni laboratorij paralelno obrađuje isti uzorak koji da. Ja im više ne vjerujem – rekao je Đoković koji se prošli tjedan u Parizu susreo i s Marinom Čilićem.

– Razgovarali smo prošli tjedan. Na kraju nisu pronašli zabranjenu supstanciju. I što se dogodilo? Tko će snositi odgovornost? Tko je kriv što je dečko izgubio četiri, pet mjeseci svog života, karijere, novca, ATP bodova? To je njegov život, njegov posao, tko će odgovarati? Tko zna koga sutra čeka ovakva sudbina – poručio je Đoković.

>> Đoković opet bolji od Federera u tri seta
>> Marin Čilić: Noćna mora je gotova, ITF je lagao, očekujem njihovu ispriku
>> Troickom smanjena suspenzija za šest mjeseci

Ključne riječi

Komentara 15

WC
wolf_cro
14:24 06.11.2013.

Ja da sam na Čilićevom mjestu išao bih sa svim mogućim tužbama za naknadu štete. Kad su mu zlonamjerno htjeli uništiti karijeru red je da i plate za to, te usput time budu opomena svima onima koji misle da se tako mogu igrati s nečijim sudbinama.

DT
dturina
12:00 06.11.2013.

Problem s tim anti-dopinškim agencijama je isti kao s policijom - svoj posao rade diletantski i šlampavo a vjeruje im se apsolutno i neupitno. Koliko vidim, u slučaju tenisa vjerojatnije je da pogriješe nego da pogode.

2X
2Xgeneral
11:51 06.11.2013.

Fer, pošteno i korektno od Đokovića!!!! Svakom se to može NAMJESTITI!!! ( ako nisi njihov igrač ili ne pušeš s njima u isti rog! )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije