UPITNIK NAD AFEROM

Đokovićeva sustanarka iz 'pritvora': Rekli su da smijemo doći, a onda promijenili mišljenje

FILE PHOTO: Tennis player Renata Voracova looks out a window from the Park Hotel in Melbourne
LOREN ELLIOTT/REUTERS
08.01.2022.
u 08:51

"Ne znam zašto su došli tek za tjedan dana i rekli mi da što je vrijedilo sada ne vrijedi. Nisu se ponašali ni grubo ni vulgarno, ali neke stvari nisu ugodne. Osjećam se kao u zatvoru. Najgore je bilo kada su mi rekli da će mi ukinuti vizu", rekla je Voračova

Češka tenisačica Renata Voračova je, kao i Novak Đoković, završila u 'pritvoru' u azilantskom hotelu u Melbourneu zbog neposjedovanja potvrde o cijepljenju uoči Australian Opena.

U četvrtak je Čehinja završila u izoliranom hotelu, a za razliku od prvog tenisača svijeta, ona se odmah odlučila vratiti kući i propustiti nastup na prvom teniskom Grand Slam turniru sezone.

Čehinja se nije cijepila, ali je prema svojim navodima zbog nedavno preboljelog virusa Covid-19 dobila odobrenje za dolazak u Australiju i nastup na turniru.

"S jedne strane mi se ovo dogodilo i zbor Novaka, a mislim da nisam jedina. Izdano je više izuzeća zbog zdravstvenih razloga. No, htjela bih da ga puste da igra. Mi smo sportaši, došli smo zbog tenisa i ne bavimo se ovdašnjim sporovima. Pročitali smo pravila, ispunili uvjete i nakon dugog postupka dobili izuzeće. Ne vidim zašto zatvoreni sjedimo u hotelu", rekla je Voračova za Lidove novini pa dodala:

"Nadam se da će Novak u ponedjeljak uspjeti na sudu, ali u mojem slučaju bi se sve oteglo još nekoliko dana. Ne želim gubiti vrijeme zbog političkog rata koji se ovdje vodi. Mislim da su federalne vlasni zbog Đokovića našle rupu u propisima države Victorije. Sada njegovi advokati mogu naći rupu u federalnim smjernicama."

"Ne znam zašto su došli tek za tjedan dana i rekli mi da što je vrijedilo sada ne vrijedi. Nisu se ponašali ni grubo ni vulgarno, ali neke stvari nisu ugodne. Osjećam se kao u zatvoru. Najgore je bilo kada su mi rekli da će mi ukinuti vizu", rekla je Voračova.

Valja dodati i da je češko Ministarstvo vanjskih poslova poslalo Australcima protestno pismo u kojem navode da je Voračova zadovoljavala sve dogovorene uvjete te da deportacija nije pravedno rješenje.

Komentara 11

CA
cabrija
09:12 08.01.2022.

Moram priznati da uopće ne razumijem šta se sve događa.Bio sam u Australiji nekoliko puta.I pravila su takva da se ne možeš ukrcati na avion bez valjane vize.Ne opravdavam Đokovića,ja sam cjepljen.Netko mu je morao odobriti vizu.Taj netko sada jednostavno treba pojasniti zašto je to napravio.Po meni ovo nije Đokovićeva greška,nego greška Australske administracije.

IM
Imperator Ming
11:45 08.01.2022.

Dragi Vecernji, vec ste odavno dosadni s tim Djokovicem. Nije cijepljen i nemoze uci. To vrijedi za sve. Prestanite plakati nad njime.

Avatar LENDA
LENDA
09:55 08.01.2022.

ma kakav protvor....ako se odluci napustiti zemlju, imat ce pratnju do aerodroma ..Tako se to radi u državi koja poštuje red i zakon i koja prema svima postupa jednako. Takve države zaslužuju svako poštovanje.Ako želiš nekome u goste moraš poštivati njegova pravila......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije