Kapetan Dinama

Domagoj Antolić: Mi smo pomogli Hajduku

Domagoj Antolić
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/5
04.12.2015.
u 19:50

Uhićenja Zdravka i prije Zorana Mamića, slučaj Ademi, pa Ćorić... sve to potrese momčad, ali mi smo profesionalci – veli Antolić.

Kapetan Dinama Domagoj Antolić dijete je plavih, ali ne bi se moglo reći da je bio dijete sreće u svojoj nogometnoj karijeri. Sa svojih 25 godina već je iza sebe imao niz ozljeda, obilaska liječnika, terapija. No valjda kod njega vrijedi poznata deviza – što te ne ubije, to te ojača. Nedavno se na terene vratio nakon još jedne ozljede.

S Milovićem nisam igrao

– Sad je sve u redu, na prvoj povratničkoj utakmici možda sam bio malo pažljiviji prvih pet-šest minuta, bilo je možda malo straha, ali onda zaboraviš na sve. Mislim da ni fizički nisam puno izgubio zadnjom ozljedom, sedam dana nisam trenirao, to je ipak zanemarivo – kazao je Antolić koji će u subotu povesti svoju momčad na derbi protiv Hajduka. Ovaj put u malo drukčijoj ulozi. Dinamo nije prvi i pitanje je hoće li i biti do zimske stanke, sad je u ulozi lovca, lovina se zove Rijeka i bježi dva boda, a lovac je i Hajduk koji traži veliki 'skalp' i pokušava prestići Dinamo, ali i dostići Riječane.

– Malo je čudna ta nova uloga, ali imamo svoj cilj, pobjeđivati svaku utakmicu tako da na kraju ipak ne bi smjelo biti problema. Isti je cilj i u subotu, pobijediti Splićane.

U ovo kasno jesensko doba proteklih godina Hajduk je već ozbiljno bodovno zaostajao za vama, jesu li vas iznenadili?

– Nisu me iznenadili jer mislim da imaju dobru momčad, ali ipak držim da su oni bodovno tako blizu nas samo zbog naših kikseva. Mi smo krivi, kiksali smo znatno više nego proteklih sezona u HNL-u. Ali popravit ćemo to.

Zašto ste toliko kiksali?

– Abnormalno smo se trošili u Ligi prvaka. OK, to nam ne smije biti alibi jer smo od svih u ligi kvalitetniji i morali bismo sve pobjeđivati. A pravi razlog ne znam, jednostavno nismo igrali dobro. Malo se mučimo s realizacijom, ne zabijamo puno golova i, čim nam tu krene, neće biti problema.

Hajduk će predvoditi Goran Milović, njihov kapetan postao je i reprezentativac.

– Preskočio sam tu utakmicu u Rusiji zbog ozljede pa tako još nismo zajedno reprezentativci, nismo nikad ni igrali negdje zajedno. No znamo se s terena i mogu reći da je vrlo korektan dečko, vjerujem da je takav i privatno, a nadam se da ćemo se viđati i u reprezentaciji.

Vjerujete u sebe i nastavak igranja u reprezentaciji?

– Kad sam dobio prvi poziv prije godinu dana rekao sam ono što mogu reći i sada – nastavim li igrati dobro, budem li u formi, vjerujem će poziv izbornika opet doći – veli Antolić.

Kako ste surađivali s Čačićem?

– Nismo puno radili zajedno, vodio me četiri tjedna u Lokomotivi, kad sam bio ozlijeđen. Sve je bilo korektno.

Kao jedan od razloga za kikseve u HNL-u naveli ste slabiju realizaciju i lošije igre. No koliko je na cijelu sezonu utjecao niz loših okolnosti, na ljeto su uhićeni Zdravko i Zoran Mamić, sad je ponovno izvršni predsjednik u zatvoru, bilo je tih otrovnih strelica Ante Ćorića prema klubu, pa se dogodio Ademijev doping, priče o čudnim transferima igrača i još niz toga.

– Svaka ta priča potrese svlačionicu i ne možemo reći da nam je svejedno, da se to nas ne tiče. Ali, s druge strane, mi smo profesionalci i moramo to ostaviti sa strane za vrijeme treninga i utakmica.

Koliko vas, kao kapetana Dinama, stranci pitaju o svomu tome?

– I oni su u sve što se događa upućeni, sve im je objašnjeno, sve znaju, čitaju.

Ne bježi od medija

Koliko vas je pogodila četverogodišnja suspenzija Ademija zbog dopinga?

– Jako me pogodilo jer nije mi Arijan samo suigrač, mi smo i prijatelji, strašno mi je žao. Igrao je jednu od svojih najboljih sezona, bio je najbolji igrač Dinama. Znate, ne bih poželio nikome da mu se tako nešto dogodi, a kamoli nekome bližnjem kao što mi je Ademi.

Ademi je i zamjenik kapetana, kako on sve to podnosi?

– Jako teško, ali što može. S nama ne smije trenirati jer mu je to zabranjeno, stoga radi individualno, trenira u teretani i čeka, nada se pozitivnom rješenju žalbe koja je otišla na adresu Uefe – zaključio je Domagoj Antolić, plavi kapetan, pravi zagrebački dečko koji podsjeća na nekadašnje igrače plavih kad je Dinamo bio sinonim za gospodski klub.

Tako Antolić nikad neće bježati od medija ni od teških pitanja. A zanimljivo, ne čita novine. Nije kao brojni sportaši i sportski djelatnici koji tvrde da ne čitaju, a znamo da čitaju, Domagoj ne čita novine, pa ni ono što izađe o njemu.

>>Zoran Mamić: Bio bih monstrum da me ne opterećuje situacija sa Zdravkom

Komentara 2

DH
dalibor.hren
07:19 05.12.2015.

Junaci, Rijeka Dinamu "bježi" tri a ne dva boda, Hajduku četiri, tako da ih Splićani ni u kojem slučaju u subotu ne mogu stići!

PU
Pukovnik10
20:25 04.12.2015.

nije opravdanje igranje u LP-a jer ste igrali i prethodnih godina.ako budete pravi i sve pobjeđivali opet će te pobjeći.tako ako i konkurenti ne budu gubili opet ništa.istina je da se sada i drugi nešto pitaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije