IDE PO FINALE

Donna Vekić je zaradila 846 tisuća eura, a danas taj iznos može udvostručiti

Wimbledon 2024: Donna Vekić plasirala se u polufinale
Foto: Jordan Pettitt/PRESS ASSOCIATION
1/4
11.07.2024.
u 07:00

Osječanka je za sada zaradila 846 tisuća eura, a može taj iznos i povećati dođe li do finala, jer pobjednici Wimbledona osvojit će 3,2 milijuna eura, dok će gubitnici u finalu osvojiti 1,66 milijuna eura.

Najbolja hrvatska tenisačica Donna Vekić (28) izborila je povijesni uspjeh, odnosno polufinale Wimbledona. Taj prestižni turnir ujedno je i njezin najdraži, a u polufinale je došla nakon što je svladala Novozelanđanku Lulu Sun s 2:1 u setovima (5:7, 6:4, 6:1).

Vekić je inače 37. igračica na svjetskoj listi, a za finale će se boriti protiv 28-godišnje talijanske tenisačice Jasmine Paolini (WTA – 7.).

Osječanka je za sada zaradila 846 tisuća eura, a može taj iznos i povećati dođe li do finala, jer pobjednici Wimbledona osvojit će 3,2 milijuna eura, dok će gubitnici u finalu osvojiti 1,66 milijuna eura. Bilo kako bilo, vjerojatno je i Donni zarada, barem u ovom trenutku, u drugom planu. Cilj joj je ispisati povijest hrvatskog ženskog tenisa.

Naime, prije Donne u polufinale Wimbledona plasirala se jedino Mirjana Lučić Baroni (42) 1999. godine. Bilo je to prije 25 godina i tada je Baroni bila 17-godišnja senzacija. U polufinalu je sjajno parirala legendarnoj Steffi Graf, ali na kraju je izgubila 7:6(3), 4:6, 4:6.

Kasnije su hrvatsku tenisačicu zadesile brojne ozljede i obiteljski problemi pa je patio i tenis. Ona se pak kao veteranka vratila i prije sedam godina stigla do polufinala Australian Opena, a tamo ju je pobijedila Serena Williams.

Kada je pak riječ o samom Wimbledonu, Hrvati s njim imaju lijepu povijest i poveznicu jer osvojio ga je Goran Ivanišević 2001. Štoviše, Zec je na tom turniru šest puta bio među četiri najbolja, od čega je četiri puta došao do finala, a jednom je uzeo i naslov. Osim njega i Lučić Baroni, na najpoznatijem teniskom turniru među četiri najbolja bili su još i Mario Ančić 2004. te Marin Čilić 2017. godine.

>> Ovako su izgledali mali vatreni prije nego su postali slavni. Neke od njih nećete prepoznati

Wimbledon 2024: Donna Vekić plasirala se u polufinale
1/21
 
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar southman
southman
07:38 11.07.2024.

Opet o parama. Ili pišite u svim sportovima o parama a ne o natjecanju ili prestanite to raditi samo kad je tenis u pitanju. Koliko zarađuju golf igrači za udaranje štapom po loptici ili pikado igrači za bacanje strelica ??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije