LEGENDARNI HRVAT

Tragedija je pogodila Gorana Ivaniševića. Umro mu stup obitelji usred obljetnice povijesnog trofeja

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/8
10.07.2024.
u 18:43

Donedavno je bio trener ponajboljeg tenisača u povijesti Novaka Đokovića, s kojim se razišao poslije nekoliko godina uspješne suradnje.

Proslavljenog hrvatskog tenisača Gorana Ivaniševića pogodila je velika obiteljska tragedija i to usred proslave godišnjice wimbledonskog trofeja kojeg je osvojio 2001. godini u nezaboravnom finalu protiv Patricka Raftera. U finalu je pobijedio Patricka Raftera, svojedobno prvog igrača svijeta, rezultatom 6:3, 3:6, 6:3, 2:6, 9:7. Meč je trajao nešto više od tri sata. Zanimljivo u cijeloj priči jest da je Goran tada bio tek 125. na ATP ljestvici, a na Wimbledon je došao uz pozivnicu organizatora (Wildcard).  U 80. godini života preminuo je Mladen Ivanišević, Goranov stric, mlađi brat njegova oca Srđana Ivaniševića, piše Slobodna Dalmacija

GALERIJA 'Bez Dražena nikada ne bih osvojio Wimbledon'

1/8

Također, navodi se da će njegov posljednji ispraćaj biti na splitskom groblju Lovrinac. Dodaje se da je Mladen Ivanišević bio 'stup obitelji' te da su on i Srđan rođeni u obitelji Šime Ivaniševića, 'Splićanina o' kolina, plemenskog nadimka ili kako bi se reklo prišvarka - Đinđerica'.

Legendarnom hrvatskom sportašu sve se promijenilo 9. srpnja 2001. kad je postao prvi Hrvat koji je osvojio Wimbledon i oduševio teniski svijet. Više puta je isticao kako mu nijedan sportski uspjeh nije toliko važan kao trenutak kada je postao otac. Donedavno je bio trener ponajboljeg tenisača u povijesti Novaka Đokovića, s kojim se razišao poslije nekoliko godina uspješne suradnje. 

VEZANI ČLANCI:

- To je bilo nemoguće i neće se više nikada ponoviti. Nisam suludi vjernik, ali moje osvajanje Wimbledona, u trenutku dok sam bio 125. igrač svijeta i na turnir došao s pozivnicom, nema nikakve logike. Netko gore to je posložio jer baš sve je išlo protiv mene, a onda je od ponedjeljka sve išlo u moju korist. Rame je boljelo kao sam vrag, gutao sam tablete kao da su mentol-bomboni, a kasnije su taj lijek povukli iz prodaje jer je dokazano da uzorkuje probleme sa srcem. Bio sam spreman potpisati da mi otpadne rame i da to bude zadnji meč koji ću odigrati, samo da konačno osvojim Wimbledon - prisjetio se Goran svog najvećeg podviga.

Komentara 5

Avatar raznosač_pice
raznosač_pice
19:18 10.07.2024.

Uz dužno poštovanje i izraz sućuti, smrt s 80 godina nije nikakva tragedija. To je svakako težak i emotivan događaj, ali tragedija ne. Tragedija je kad od metastaza sarkoma kosti umre 14-godišnjak. BTW mjesec je borbe protiv sarkoma.

ZI
ziva___istina
16:49 11.07.2024.

Jbg, sve nas to ceka prije ili kasnije.

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
13:41 11.07.2024.

Već se uplašio da je otišla Vanja, šteta bi bilo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije